Popüler Kripto Para Borsasına Siber Saldırı: 196 Milyon Dolar Çalındı!

Dünya çapında popüler olan bir kripto para borsası siber saldırıya uğradı. Milyonlarca dolar değerinde kripto para kaybeden şirket, konuya dair açıklama yaptı.

Bir kripto para borsası siber saldırı ile karşı karşıya kaldı. Bilgisayar korsanları, gerçekleştirdikleri bu saldırı ile kripto para borsasından 196 milyon dolar değerinde kripto parayı çaldı. BitMart CEO'su Sheldon Xia, konu ile ilgili açıklamada bulundu. Yaşanan saldırıya ilişkin tüm ayrıntılar haberimizde.

Kripto Para Borsası Siber Saldırıya Uğradı

Bitcoin dahil olmak üzere çok sayıda kripto para biriminin popülaritesi atarken aynı zamanda bu konudaki hack saldırılarının da sayısı artmaya devam ediyor. Bilgisayar korsanları, Bitmart isimli kripto para borsasına bir saldırı düzenledi.

Kripto Para Dolandırıcılığı Yapan Genç Yakalandı: 36 Milyon Dolarlık Vurgun!
İNTERNET

Kripto Para Dolandırıcılığı Yapan Genç Yakalandı: 36 Milyon Dolarlık Vurgun!

Kripto para dolandırıcılığı yapan bir gencin yakalandığı açıklandı. Kanadalı genç, bir dolandırıcılık yöntemi kullanarak 36 milyon dolar tutarında haksız kazanç elde etti.

Gerçekleşen saldırı sonucunda Ethereum (ETH) ve Binance Smart Chain (BSC) cüzdanları üzerinden 196 milyon dolar değerindeki kripto para çalındı. Bu miktarın 100 milyon dolarının Ethereum, 96 milyon dolarının ise Binance cüzdanlarına ait olduğu açıklandı.

Güvenlik analizi firması Peckshield, ilk olarak pazar günü Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşıma göre ilk başta saldırıya uğramadıklarını belirten Bitmart, hesapları güvende olduğunu ve kullanıcıların endişelenmemesi gerektiğini söylemişti.

Bitmart'ın hacklendiğine yönelik iddiaların olduğunu söyleyen bir kullanıcıya yanıt veren şirket, söylentilerin asılsız olduğunu, söz konusu durumun rutin para çekme işlemleri olduğunu ifade etmişti. Bu paylaşımdan saatler sonra Bitmart CEO'su Sheldon Xia, konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Xia tarafından yapılan açıklama ile birlikte söz konusu kripto para borsasının siber saldırıya uğradığı doğrulandı. Sheldon Xia, Etherum ve BSC sıcak cüzdanlarından bir tanesi ile ilgili büyük ölçekli bir güvenlik ihlali belirlediklerini duyurdu.

Kurucu Sheldon Xia, Bitmart'ın varlıklarının yalnızca küçük bir yüzdesinin risk altında olduğunu söyledi. Gerçekleşen saldırıya ilişkin kapsamlı bir şekilde güvenlik incelemelerinin devam ettiğini ifade eden Xia, para çekme ve yatırma işlemlerinin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

7 Aralık 2021 tarihinden itibaren para çekme ve yatırma işlemlerinin kademei olarak başlayacağının altını çizen Xia, ayrıntılı zaman çizelgelerinin çok yakında açıklanacağını söyledi. Xia, bu süre zarfında gösterilecek anlayış için teşekkür etti.

Bitmart isimli kripto para borsasının siber saldırıya uğraması hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR