Kaspersky'dan Kripto Para Yatırım Tavsiyeleri!

Kaspersky, kripto para yatırım yapacaklara özel siber güvenlik tavsiyelerinde bulundu. İşte dijital para birimlerine yatırım yapmak isteyenlere özel öneriler!

Kripto para yatırım için nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Siber güvenlik çözümleri sunan Kaspersky'dan son zamanların en popüler dijital para birimlerine yatırım yapmak isteyen kişilere özel tavsiyeler geldi.

Kripto Para Yatırım Yapacaklar Nelere Dikkat Etmeli?

Kripto para birimleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça popüler hale geldi ancak yatırım yapmadan önce güvenlikle ilgili dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Dijital para birimlerine yatırım yapmadan önce siber güvenliğe dikkat etmek, yatırımcının olası tehlikelerden kurtulmasına yardımcı olacaktır.

Kaspersky'a göre kripto para işlemleri için güvenli bir iletişim kanalı sunmak hayati bir öneme sahiptir. Örneğin bir platformun web sitesine halka açık bir Wi-Fi ağını kullanarak erişmeniz durumunda siber suçlular bilgilerinizi ele geçirebilir. Başka bir örnek ise sahte bir web sitesi ile kullanıcı bilgilerini ele geçirmeyi içerir. Bu tür siber suçlular, aslına çok benzeyen sahte bir site açarak kullanıcıdan bilgilerini girmesini ister. Kullanıcı bilgilerini girdiğinde ise onun bilgilerini ele geçirir.

Yatırım yapmak isteyenler, internete herkese açık bir Wi-Fi ağından bağlanmak yerine evindeki güvenli ağı kullanmalıdır. Bu, onları daha çok güvende tutacaktır. Kaspersky, ilk önce modemin varsayılan şifresini kullanıcının kendi oluşturduğu şifre ile değiştirmesi gerektiğini belirtiyor.

Fabrika ayarlarındaki şifre aynı modeldeki tüm modemler için genellikle aynı olduğundan Wi-Fi ağı kaba kuvvet saldırılarına karşı daha hassas olabilir ve bu da kullanıcının bilgilerinin ele geçirilmesine sebebiyet verebilir.

Siber güvenlik firması ayrıca ekstra bir güvenlik katmanı oluşturan VPN ile erişmenin çok daha güvenli olacağını ifade ediyor. Şirket, VPN hizmeti seçecek kişilere servisin bağlantı hızına ve ani kapama (kill switch) özelliğine sahip olup olmadığına dikkat etmesini öneriyor.

Kaspersky, bilgisayar ya da akıllı telefonda yüksek kaliteli bir güvenlik çözümüne sahip olmakta da fayda olduğunu belirtiyor. Kripto dünyasında çok para dolaşması, onu doğal olarak siber suçlular tarafından hedef haline getiriyor. Bu edenle kripto cüzdan anahtarlarını çalmak üzerinde uzmanlaşmış kişilerin tuzağı ile karşılaşma olasılığınız oldukça yüksektir.

Kaspersky'ın kripto para yatırım önerileri şunlardır:

  • Bir borsaya kaydolmadan önce piyasayı inceleyin ve en azından yeni başlıyorsanız riskli işlemlerle uğraşmayın.
  • Ani fiyat düşüşlerine karşı korunmak için farklı kripto para birimlerine yatırım yaparak risklerinizi çeşitlendirin.
  • Ponzi şemalarından kaçınmak için yatırım yapmadan önce altcoinleri dikkatlice inceleyin.
  • Kripto para biriminizin büyük kısmını çevrim dışı bir cüzdanda, şifrenizi ise güvenli bir yerde tutun.
  • Ünlülerin bile (hatta belki de özellikle ünlülerin) bedava kripto para vaatlerini yutmayın. Hesapları hacklenmiş olabilir, hacklenmemiş olsalar bile bu neredeyse kesinlikle bir aldatmacadır.
  • İnternet bağlantınızı koruyun ve kripto alım satımı yapmak için kullandığınız tüm cihazlara anti virüs yükleyin.

App Store'daki Sahte Uygulama, Bir Kullanıcıya Binlerce Dolar Kaybettirdi
GÜVENLİK

App Store'daki Sahte Uygulama, Bir Kullanıcıya Binlerce Dolar Kaybettirdi

Sahte uygulama sorunu hemen hemen her internet kullanıcısı için büyük bir tehlike olmaya devam ediyor. Apple kullanıcıları, Android işletim sistemli akıllı telefon sahiplerine göre buna benzer sorunlara daha az denk gelse de yakın bir zamanda bir iOS kullanıcının başına gelenler, bu gibi risklerin iOS'te de mevcut olduğunu gösterdi.

YORUMLAR