Kullanıcılar Windows XP'den Çok Çabuk Vazgeçti

Uzun zamandır Microsoft'un en büyük sıkıntılarından biri haline gelen; eski işletim sistemi kullanıcılarını yeni işletim sistemine yönlendirme işlemi görünen o ki yavaş yavaş son bulmaya başlıyor. 11 yıllık bir işletim sistemi olan Windows XP geçtiğimiz

Kullanıcılar Windows XP'den Çok Çabuk Vazgeçti

Uzun zamandır Microsoft'un en büyük sıkıntılarından biri haline gelen; eski işletim sistemi kullanıcılarını yeni işletim sistemine yönlendirme işlemi görünen o ki yavaş yavaş son bulmaya başlıyor. 11 yıllık bir işletim sistemi olan Windows XP geçtiğimiz aylarda hala en çok kullanılan işletim sistemi olarak dikkat çekmekteydi ama yeni açıklanan verilerle birlikte Windows XP'nin kullanıcı sayısında büyük bir gerileme olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Pazar araştırmacısı StatCounter tarafından ortaya çıkan yeni rakamlara göre Windows XP'nin pazar payı hızla düşmeye devam ediyor ve eylül ayı itibarıyla Microsoft'un emektar işletim sisteminin dünya genelinde yüzde 20.63'lük pazar payına gerilediği görülüyor.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Windows 7, bu alandaki liderliğini sürdürüyor ve dünya genelinde yüzde 51.94'lük kullanım oranıyla en çok kullanılan işletim sistemi olmaya devam ediyor. Windows 7 ve Windows XP'nin ardından üçüncü sıradaysa yüzde 7.41'lik pazar payıyla Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8 yer alıyor.

Microsoft tarafındaysa daha önce gündeme gelen Windows XP'yi emekliye ayırma konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. 8 Nisan 2014 tarihinde hem Windows XP hem de Office 2003 için ürün desteğini sonlandıracak olan Microsoft, bu tarihe kadar Windows XP'nin pazar payının yüzde 13'lerin altına inmesini planlıyor.

Başlangıçta teknoloji devinin Windows XP'nin pazar payıyla ilgili açıkladığı rakam yüzde 10 civarındaydı ama gelin görün ki bu kadar kısa içerisinde XP'nin pazar payı oranının yüzde 10'lara inmesinin imkansız olduğunu düşünen yetkililer bu oranı yüzde 13'lere çıkardı. Bakalım Windows XP ve Windows XP kullanıcılarının geleceği ne olacak?

Siz hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz ve neden? Yorum bölümlerimiz aracılığıyla cevaplarınızı bizlere ve diğer kullanıcılarımıza ulaştırabilirsiniz.

Android Telefon veya Tableti Fabrika Ayarlarına Döndürme

YORUMLAR