Kumar Oynayan Futbolcu FIFA 23'ten Çıkarıldı

EA Games, yakın zamanda kumar oynadığı tespit edilen futbolcuyu FIFA 23'ten çıkardı. Detaylar haberimizde!

Kumar Oynayan Futbolcu FIFA 23'ten Çıkarıldı

Futbol dünyası son günlerde kumar oynadığı tespit edilen bir sporcunun yarattığı gündemle meşgul. Premiere Lig takımlarından Brentford'un santrafor oyuncusu Ivan Toney'in kendi oynadığı maçlar da dahil olmak üzere düzenli olarak bahis oynadığı tespit edildi.

Bu durum karşısında oyuncuya yaptırım uygulanırken EA Games, FIFA 23'ten oyuncunun kartını çıkarma kararı aldı. Bazı oyuncular ise bu durum karşısında EA Games'i ikiyüzlülükle suçladı.

Kumar Oynayan Futbolcu FIFA 23'ten Çıkarıldı

Rastgele Paketler Serbest, Kumar Oynayan Oyuncu Yasaklı!

EA Games'in en fazla para kazandığı oyun serilerinden olan FIFA 23, satışlarından daha çok oyun içi satın alımlar ve oyuncu paketleri sayesinde ayakta kalıyor.

2021 yılında yapılan bir araştırmaya göre EA Games'in kazancının %75'i, oyun içi satışlardan geliyor. Genellikle rastgele oyun içeriği veren paket veya kutular, çeşitli oyunlar içerisinde bulunabiliyor. Bu durum karşısında EA Games'e birçok kez kumar oynamaya teşvik ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Öte yandan iddialar karşısında EA Games, rastgele kutu ve paketlerin bir kumar türü olmadığı konusundaki görüşünü savunmaya devam ediyor. Henüz hukuki açıdan büyük bir yaptırımla karşı karşıya kalmayan firmanın Ivan Toney'i oyundan çıkarması büyük eleştiriler aldı.

FIFA içerik üreticisi Lukedutchh, konu hakkında ,"FIFA çocuklar için kumarı özendiriyor. Bu oldukça acınası. Bugün bile şans kutularının ve paketlerinin kumar olmadığını savunuyorlar. Tüm zamanların en büyük ikiyüzlülüğü." dedi.

Epic Games'e Rekor Ceza
OYUN

Epic Games'e Rekor Ceza

Son 5 yılda Fornite sayesinde adından sıkça söz ettirmeyi başaran Epic Games, her geçen gün oyunun sınırlarını genişletmeye devam ediyordu.

Avusturya Mahkemesi FIFA Paketlerinin Kumar Olduğuna Hükmetti
OYUN

Avusturya Mahkemesi FIFA Paketlerinin Kumar Olduğuna Hükmetti

FIFA ve CS:GO gibi oyunların en ilgi çekici yanlarından biri oyun içi içerikler için gizemli kutu veya paketlerin açılmasıdır.

YORUMLAR