Google'ın Küresel Fidye Yazılımı Analizinin Sonucu Paylaşıldı

Google'ın fidye yazılımı analizinin sonucu rapor haline getirilerek sunuldu. Peki, raporda öne çıkan noktalar neler oldu? İşte merak edilen bütün ayrıntılar!

Anıl Özünaldım -

Google tarafından gerçekleştirilen küresel fidye yazılımı analizi ile ilgili yapılan tespitler internet kullanıcıları ile paylaşıldı. Şirketin raporuna göre bu tür yazılımlar ile ilgili en çok örnek gönderen ülke İsrail oldu.

Teknoloji devi, 140 ülkeden 80 milyon fidye yazılımı örneğinin inceleme altına alınmasını gerektiren bir analiz yürütmek için siber güvenlik hizmeti VirusTotal'in arkasındaki ekibi görevlendirdi.

Güvenlik

Microsoft, Tarihin En Büyük DDoS Saldırılarından Birini Engelledi!

Google'ın Fidye Yazılımı Analizi ile Neler Ortaya Çıktı?

Fidye Yazılımı Saldırılarından Korunmak İçin Neler Yapılmalı?

Dönem dönem büyük siber saldırılar düzenlense de şunun bilinmesi gerekiyor ki fidye yazılımı saldırılarının kesildiği, bu saldırılara ara verildiği tek bir an bile bulunmuyor.

Bir internet kullanıcısı ya da işletme sahibi olarak cihazınızın, hassas bilgilerinizin korunmasını sağlamak için mutlaka ve mutlaka temel siber güvenlik tedbirlerini elinizden bırakmamanız, bilgilerinizi internette paylaşmamanız, çalışanlarınızı bu konularla ilgili bilgilendirmeniz gerekiyor.

Benzer İçerikler

YORUMLAR