Küresel Isınma Kaynaklı Ölüm Oranı Araştırıldı

Küresel ısınma kaynaklı ölüm oranına odaklanılan bir araştırma, ölümlerin büyük bir kısmının ısınmadan kaynaklandığını ortaya çıkardı. İşte bütün detaylar!

Yeni bir araştırmada küresel ısınma kaynaklı ölüm oranına odaklanıldı. Nature Climate Change isimli bir dergide yayımlanan araştırmaya göre iklim değişikliği her yıl dünya çapındaki ölümlerin önemli bir kısmını oluşturuyor.

Küresel Isınma Kaynaklı Ölüm Oranı Endişe Veriyor

Yeni yapılan bir araştırmada 70 bilim insanı, 1991 yılında 2018'e kadar 732 şehirde ısı kaynaklı ölümleri mercek altına aldı. Araştırmacılar, dünya genelindeki ölümlerin %37'sinin doğrudan iklim değişikliği ile bir bağlantısı olduğunu tespit etti. Araştırmada seçilen şehirlerden senede ortalama 9.700 ölümün insanların yol açtığı ısınmadan kaynaklı olabileceği sonucuna varıldı.

İnceleme altına alınan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 200 şehir yıllık ortalama 1.100 ölümün %35'ine iklim değişikliği neden olurken Hawaii ise %82 ile iklim değişikliğine bağlı ölümlerin en çok görüldüğü yer oldu.

İsviçre'deki Bern Üniversitesinde epidemiyolog olan Ana Vicedo-Cabrera, AP'ye yapmış olduğu açıklamada bu ölüm oranının aslında önüne geçilebileceğini çünkü bu ölümlerin ısınmadan, daha doğrusu insan kaynaklı ısınmadan kaynaklı ölümler olduğunu öne sürdü.

Wisconsin Üniversitesinden Dr. Jonathan Patz, insanların iklim değişikliğinin sağlığı etkilediğine dair kanıt istemeye devam ettiklerini belirtti. Dr. Patz, son teknoloji epidemiyolojik yöntemlerin kullanıldığı bu çalışmanın insanların sıkça sorduğu soruyu doğrudan yanıtladığını söyledi. Dr. Patz ayrıca araştırmada yer alan kişilerin analiz için topladığı veri miktarının oldukça inanılmaz olduğuna da değindi.

Washington Üniversitesinden Prof. Kristie L. Ebi, New York Times'a verdiği demeçte iklim değişikliğinin ısıya bağlı ölümler üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu anlamaya çalışmanın düşünceli, anlayışlı ve akıllıca bir yaklaşım olduğunu belirtti.

Küresel Isınmanın Sonuçları Neler?

  • Dünya aşırı soğuk ya da aşırı sıcak olabilir.
  • Yaşamını sürdürmek için su ve benzeri ihtiyaçları olan birçok canlının nesli tükenebilir.
  • Dünya, meyve ve sebzeleri de içeren büyük bir kıtlıkla karşılaşabilir.
  • Son birkaç yıl içerisinde giderek çok daha yaygın bir şekilde görülmeye başlanan orman yangını olayları katlanarak çoğalır ve bu yangınları durdurmak giderek çok daha güç bir hal alır.
  • İnsan sağlığının durumu gittikçe kötüye gider, hastalık nedeniyle ölümlerde ciddi artış olur.
  • Deniz seviyesindeki yükseliş hızla artar.

Huawei Türkiye, Çevreci Enerji Çözümlerini Duyurdu
TEKNOLOJİ

Huawei Türkiye, Çevreci Enerji Çözümlerini Duyurdu

Huawei Türkiye, Dijital Enerji Zirvesi'nde çevreci enerji çözümlerini duyurdu. Dijital enerji sektörünün son dönemlerde yaşadığı güçlükleri ve gelecekteki yeni fırsatları değerlendirmek amacıyla sektörün lider kurumlarının temsilci ve uzmanlarını 3 Haziran'da çevrim içi olarak bir araya getiren Huawei, etkinliğin odağına geleceğin enerji trendleri ve sektörün dijital dönüşümünü aldı.

YORUMLAR