LG, Apple Watch İçin MicroLED Ekran Üretebilir

Apple analisti Ross Young, LG'nin yeni nesil Apple Watch için microLED üreteciğini iddia etti. İşte detaylar!

LG, Apple Watch İçin MicroLED Ekran Üretebilir

2023 yılı teknoloji açısından oldukça hızlı başladı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen CES 2023 etkinliğinde birçok cihaz tanıtılırken teknoloji devlerinin gelecek cihazlarından da önemli bilgiler geliyor. Apple analisti olarak tanınan Ross Young, Twitter'da yaptığı paylaşımda yeni nesil Apple Watch'ların LG üretimi microLED ekrana sahip olacağını iddia etti.

 Özellikle monitör ve televizyonlarda görmeye alıştığımız microLED teknolojisi, 2025 yılında çıkacağı iddia edilen Apple Watch'lar ile birlikte giyilebilir cihazlara da gelebilir.

Apple microLED Teknolojisine Geçiyor

Daha önce de 2024 yılında piyasaya sürülecek olan Apple Watch serisinin microLED ekrana sahip olacağı iddia edilmişti. Ancak üretimin kim tarafından yapılacağı belli değildi. Bu noktada ekran teknolojileri hakkında oldukça yüksek birikime sahip olan LG, devreye girmiş gibi görünüyor.

Ross Young, yaptığı paylaşımda LG'nin 2025 baharına yetiştirmek üzere Apple için microLED ekran üretim hattı kurduğunu belirtti. Yeni nesil Apple Watch serisinin microLED ve OLED ekran paneli seçenekleriyle piyasada yerini alması bekleniyor.

LG, Apple Watch İçin MicroLED Ekran Üretebilir

Öte yandan iddialara göre Apple, akıllı saatlerin ardından telefon, tablet ve bilgisayarlar için de microLED teknolojisine geçiş yapacak. Kısa vadede ekran üretimi için yeterli tesislere sahip olmayan Apple'ın 2024 ve 2025 yıllarında piyasaya süreceği cihazlar için LG gibi markalarla iş birliği yapmaya devam edeceği düşünülüyor.

Apple Watch Ultra Özellikleri ve Fiyatı
TEKNOLOJİ

Apple Watch Ultra Özellikleri ve Fiyatı

Giyilebilir teknoloji alanında lider firmalardan biri olan Apple, 7 Eylül'de yapılan etkinlikte Apple Watch Ultra isimli yeni akıllı saat modelini tanıttı.

YORUMLAR