Lise Yüz Yüze Sınav Tarihi Ne Zaman?

Lise yüz yüze sınav tarihi ne zaman yapılacak? Bu soru, milyonlarca veli, öğrenci ve öğretmenler tarafından merak ediliyordu. İşte konuya dair merak edilenler!

Lise yüz yüze sınav tarihi, uzun bir süredir milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmenler tarafından merak ediliyordu. Peki, liselerde sınav ne zaman yapılacak? Merak edilen konu ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizde.

Lise Yüz yüze Sınav Tarihi Belli Oldu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından daha önce yapılan açıklamada, liselerde birinci dönem yapılamayan yüz yüze sınavların ikinci dönem yapılacağı belirtilmişti. Liselerde sınavların yüz yüze gerçekleşecek olması, sosyal medya platformlarında uzun bir süredir gündem oluyor. Peki, okullarda yüz yüze sınavlar ne zaman yapılacak?

MEB tarafından yapılan son bilgilendirmede, 1 Mart Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine Toplantısı'nda alınacak karara göre açıklamanın yapılacağı belirtilmişti. 1 Mart tarihinden itibaren yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında yerinde karar dönemine geçilecek. Yerinde dönem kapsamında yüz yüze eğitim, İl Hıfzıssıhha Kurullarının alacağı kararlara bağlı olacak.

Liselerde yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle birinci dönem yapılamayan yüz yüze sınavların 8 Mart tarihinde yapılmaya başlanması hedefleniyor. İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan kararlara bağlı olarak yüz yüze sınavların tarihi de değişebilecek. Yani vaka sayılarının çok yüksek olduğu illerde sınavlar ileri tarihe ertelenebilecek.

Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

MEB, dün okulların ne zaman açılacağına ilişkin önemli bir açıklama yapmıştı. Okulların normal şartlarda 1 Mart Pazartesi günü açılması bekleniyordu fakat MEB tarafından yapılan açıklamayla beraber tarih ertelenmişti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, okulların 2 Mart Salı günü açılacağı duyurulmuştu. Pazartesi günü Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen kriterler Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek. Ek olarak, İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası da yayımlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamda şu ifadelere yer verilmişti:

"Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası'nın güncellenme takvimi ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nca belirlenen kriterlerin Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek olması nedeniyle 1 Mart 2021 Pazartesi günü eğitim öğretime geçişi planlanan resmi ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart 2021 Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır."

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Vatandaşlarımızdan Özür Dilerim
İNTERNET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Vatandaşlarımızdan Özür Dilerim

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özür diledi. Okulların 1 Mart'ta açılması beklenmekteydi ancak yapılan açıklama ile birlikte okulların açılış tarihinde değişiklik yapılmıştı.

YORUMLAR