Logitech ve Tencent Games, Steam Deck Benzeri El Konsolu Geliştiriyor

Henüz Steam Deck kullanıcıların eline ulaşmamışken Logitech ve Tencent Games, Steam Deck benzeri bir el konsolu üzerinde çalıştıklarını açıkladı. İşte detaylar!

logitech-tencent-el-konsolu-gelistiriyor

Bugün Logitech'in Twitter sayfasından duyurulan bir habere göre Çinli teknoloji firması Tencent Games ve Logitech, bulut tabanlı oyunları oynayabilmek için bir el konsolu üzerinde çalışmaya başladı. Henüz daha Steam Deck siparişleri tamamlanmamışken sektörde yeni bir rakip, Valve'ın oldukça canını sıkacak gibi duruyor.

Fakat gelen açıklamalara göre bu el konsolu Steam Deck ve Nintendo Switch'in aksine güçlü bir donanıma sahip olmayacak. Bulut tabanlı oyun teknolojisi her geçen gün gelişirken sektörü yakalamak isteyen Tencent ve Logitech, çok daha uygun fiyatlı bir el konsolu üretebileceklerini düşünüyor. Yeni çıkacak el konsolu, Xbox Cloud Gaming ve Nvidia GeForce Now gibi bulut oyun sistemlerini destekleyecek.

En Uygun Fiyatlı El Konsolu Olabilir!

Uzmanlara göre yüksek bir donanıma sahip olması beklenmeyen Logitech-Tencent Games iş birliğinde üretilecek olan konsol, uygun bir fiyata satışa sunulacak. Yalnızca bir ekrana ve oyun kumandasına sahip olacak. Oyunlar bulut sunucularda çalıştırılacağı için el konsolunun Steam Deck gibi yüksek güce sahip donanıma sahip olmasına gerek yok. Halihazırda bulut oyunları mobil cihazlarda oynanabiliyor. Logitech ve Tencent Games tarafından üretilecek el konsolunun sektöre yeni bir tarz getirmesi bekleniyor.

Steam Deck ile Uyumlu Oyun Sayısı 1000'i Aştı
OYUN

Steam Deck ile Uyumlu Oyun Sayısı 1000'i Aştı

Valve, Steam Deck ile uyumlu oyun sayısında 1000'e ulaştıklarını duyurdu. Bu Valve için önemli bir dönüm noktası. Bir blog gönderisinde Valve, taşınabilir el konsolu Steam Deck için "Doğrulandı" veya "Oynanabilir" statüsüne sahip 1000'den fazla oyuna ulaştıklarını belirtti.

YORUMLAR