Mac Bildiriminde Flappy Bird Oynamak İster misiniz?

Flappy Bird'ü Mac bildirimi üzerinden oynamak ister miydiniz? Bu soruya cevabınız evetse bunu yapmak artık mümkün görünüyor. İşte merak edilen tüm detaylar!

Birkaç sene önce sessiz sedasız bir şekilde ortadan kaybolan Flappy Bird oyunu geri döndü. Oyunun dönüşü ise oyunu bir zamanlar sık sık oynayan kişileri şaşkına çevirdi. Kuşu borulara çarpmadan ilerletmeye çalıştığımız oyun bir yazılımcının katkıları ile Mac bildiriminde oynanabilir hale geldi.

Flappy Bird Artık Mac Bildiriminden Oynanabiliyor

Birkaç sene önce basit oynanışa ve Super Mario serisinden esinlendiği arka plan gibi unsurlara sahip olması, Flappy Bird'ün popülaritesini bir hayli arttırmıştı. Oyun dünya genelinde çok büyük bir ivme yakaladıktan sonra birçok akıllı telefon kullanıcısının olmazsa olmaz oyunlarından biri haline gelmişti.

Yediden yetmişe herkesi kendine bağlayan oyun ne yazık ki çok büyük bir başarının altına attıktan bir süre sonra piyasadan çekilmiş ve onu sevenler tarafından oynanamaz hale gelmişti. Bir yazılım geliştiricisi ise oyunu alışagelmişin dışında geri döndürmeyi başardı. Oyun artık Mac kullanıcıları tarafından oynanabiliyor ama normal bir oyundan farklı olarak açılan bildirim ile oynanabiliyor.

Geliştirici Neil Sardesai tarafından paylaşılan bir tweette oyunun nasıl oynandığına dair bir görüntü de yer aldı. Geliştirici görüntüde bildirimi açarak oyunu fare yardımı ile nasıl oynandığını gösterdi. Oyun aslında orijinal versiyondan çok onun bir kopyası olarak görülebilir çünkü oyunu orijinal oyunla ayırt etmek neredeyse mümkün değil.

Web tabanlı oyunlara duyulan ilgi arttıkça bu basit oyunun da bir web versiyonu çıktı. Örneğin "Flappybird.io" sitesi sayesinde oyunu web tarayıcısı üzerinden oynamak mümkün hale geliyor. Bu sitenin haricinde oyunun web sürümüne örnek olabilecek sayısız web sitesi bulunuyor. Oyunu bildirim kısmında oynamak oldukça anlamsız görünebilir fakat oyunun bu şekilde geliştirilmesinin amacı, bildirimde oyun oynamanın mümkün olup olmadığına dair soru işaretlerini ortadan kaldırmaktır.

Oyundaki amacımız kuşun aşağı düşmesini ve Super Mario'daki borulara benzer borulara çarpmasını engelleyerek onu başarılı bir şekilde uçurtmaktır. Oyun yapısı bakımından oldukça zor bir oyun olduğundan ötürü oyuncunun zaman zaman yorulmasına veya öfkelenmesine yol açabiliyor ve bu da oyuncunun daha hırslı hale gelmesini sağlayarak oyunu daha çok oynanan bir oyun haline getiriyor.

Minecraft ve Doom'u Birleştiren Oyun: Doomed: Demons of the Nether
OYUN

Minecraft ve Doom'u Birleştiren Oyun: Doomed: Demons of the Nether

Doom daha öncesinde hamilelik testinde oynanması ile gündeme gelmişti.

YORUMLAR