Mackenzie Scott Servetini Dağıtıyor: Milyar Dolarlık Bağış!

Mackenzie Scott serveti ile ilgili ilginç bir karar aldı. Jeff Bezos'un eski eşi Scott, aldığı karar sonucunda çok sayıda kuruluşa milyarlarca dolar bağışladı.

Mackenzie Scott servetini dağıtma kararı aldı. Ünlü milyarder, 2,7 milyar dolarlık bir bağış gerçekleştirdi. Scott'ın sahip olduğu varlık, dünyanın en büyük e-ticaret platformu Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ile geçtiğimiz yıllarda ayrıldıktan sonra önemli ölçüde artmıştı.

Mackenzie Scott Servetini Neden Dağıtıyor?

Roman yazarı Mackenzie Scott, Amerika Birleşik Devletleri merkezli e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ile 2019 yılında ayrılmıştı. Scott ile Bezos çifti, dünyanın en pahalı boşanma listesinin ilk sırasında yer almışlardı. Öyle ki Scott, boşanmanın sonucunda 38 milyar dolar (yaklaşık 325 milyar TL) almıştı.

51 yaşındaki Mackenzie Scott ayrıca dünyanın en büyük e-ticaret platformu Amazon'un yüzde 4'lük hissesinin sahibi olmuştu. Böylece Scott, dünyanın en zengin kadınları listesinin üçüncü sırasına konumlanmıştı.

NTV'deki habere göre hayır kurumlarına ve ırksal eşitlik davalarına çok yüksek miktarlardaki bağışları ile tanınan Scott, 286 kuruluşa 2,7 milyar dolar bağışladığını açıkladı. Jeff Bezos'un eski eşi, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, toplumun küçük bir kısmının muazzam ölçüde servis artışına yoğunlaşmasından rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Jeff Bezos ile Uzaya Çıkmak İçin Rekor Ödeme Yaptı!
Bilim

Jeff Bezos ile Uzaya Çıkmak İçin Rekor Ödeme Yaptı!

İsmi açıklanmayan bir kişi, Blue Origin'in milyarder kurucusu Jeff Bezos ile uzaya çıkmak için koltuğu rekor fiyata satın aldı.

Değişime ihtiyacı olan sistemlerin sağladığı serveti dağıtmak için bir grup araştırmacı ve danışman ile birlikte çalıştığını belirten Scott, "Orantısız servetin az sayıda elde toplanmamasının daha iyi olacağına ve çözümlerin en iyi şekilde tasarlanıp uygulanacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Ünlü milyarder, geçitğimiz yıl yeni tip koronavirüs ile mücadeleye, cinsiyet eşitliğine ve daha birçok konuda toplamda 6 milyar dolarlık bir bağış yapmıştı. Bunların yanı sıra Scott, aralık ayında 384 organizasyona 4,2 milyar dolar bağışlamıştı.

Forbes platformunda yer alan bilgilere göre MacKenzie Scott'ın şu anda 53 milyar dolarlık bir serveti bulunuyor. Scott, dünyanın en zengin insanları listesinin 22. sırasında yer alıyor. 57 yaşındaki Jeff Bezos ise 177 milyar dolarlık servet ile listenin ilk sırasında yer alıyor.

Bill Gates ve Melinda Gates de Boşanıyor

Bill Gates, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, ilişkileri üzerinde uzun uzadıya düşündüklerini ve ilişkileri için çok çalıştıklarını ancak en nihayetinde evliliklerini sona erdirme kararı aldıklarını söylemişti. Gates ayrıca Son 27 yıl içerisinde üç harika çocuk yetiştirdiklerini dile getiren Gates tüm insanların sağlıklı bir hayat sürmesini sağlamak için harika işlere imza attıklarını da ifade etmişti.

YORUMLAR