Malware Yazılımlar Android'i Tercih Ediyorlar

Mobil işletim sistemleri içerisinde en çok malwarelar tarafından tehdit edilen sistemin Android olduğu ortaya çıktı.

Malware Yazılımlar Android'i Tercih Ediyorlar

ABD Milli Güvenlik Departmanı'nın yaptığı araştırmalar her ne kadar dünyanın en popüler mobil işletim sistemi olsa da Android'in büyük bir risk içerisinde olduğunu ortaya koyuyor. Zira mobil işletim sistemleri içerisinde tehdit oluşturan malware uygulamaların en çok Android'e yönelik olarak hazırlandığı ortaya çıkmış durumda.

Malware uygulamaların yüzde 79'u Android için, yüzde 19'u Symbian için, yüzde 0.7'si iOS için ve yüzde 0.3'ü ise BlackBerry OS ile Windows Mobile için hazırlanıyor. Açıkça görüleceği üzere neredeyse tüm tehdit yazılımları üretenler Android'i hedefliyorlar ve bu nedenle Android kullanıcılarının yaşayabileceği problemler hem cihazlarına zarar verebilecek düzeyde hem de kişisel verilerin çalınabilmesi mümkün.

Ancak iyi bir haber de mevcut. Eski Android sürümlerinde karşılaşılan güvenlik açıklarının neredeyse tamamı Android Jelly Bean'de çözülmüş durumda. Bu nedenle yeni Android kullanıcılarının çok telaş etmesine gerek yok ancak eski cihazlar kullananların bir an önce yeni sürümlere geçmesi öneriliyor. Ayrıca cihazlarınıza ücretli yahut ücretsiz Android antivirüs ve koruma yazılımları kurmanız da işinize yarayacaktır.

Facebook yeni albüm paylaşım özelliği açıklandı

YORUMLAR