Facebook Patronundan, Hindistan'da Yasaklanan Ücretsiz İnternet Açıklaması

Facebook'un ücretsiz internet dağıtımı kapsamında uğradığı hayal kırıklıkları bitmiyor. Dev şirket Hindistan hükümetiyle anlaşma yolunu arıyor.

Facebook Patronundan, Hindistan'da Yasaklanan Ücretsiz İnternet Açıklaması

Internet.org projesi kapsamında tüm dünyaya ücretsiz internet dağıtmak isteyen dev sosyal medya sitesi Facebook, önüne çıkan Hindistan engeli hakkında açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde size Facebook'un dağıttığı ücretsiz internetin Hindistan'da yasaklandığını söylemiştik. Bu durum karşısında tepkisini gizleyemeyen Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg,  konuda bilgilendirici ve şaşırtıcı bir açıklama yaptı.

Zuckerberg, "Ücretsiz internetin bir kamusal hizmet olduğunu düşüyorum. Ülkede bulunan kütüphaneler tüm kitapları insanlara ulaştıramaz veya hastaneler tüm hastalıklara çözüm bulamaz. Ücretsiz internette böyle bir şey işte. Hindistan'ın internetinin etkisiz kaldığı zamanlarda sınırlı sayıdaki sitelere girmeye imkan sağlıyor. Bu kamunun yararına olan ve kurallara aykırı olmayan bir hizmettir. Hindistan Telekom şirketinin de dağıttığımız ücretsiz internete karşı ön yargılı ve güvenilirliği olmayan yorumlar yaptığını biliyorum. Elimizden geleni yapağız ve en kısa sürede Hindistan'da ücretsiz internet dağıtımı tekrar başlayacak. Çünkü şu anda mahkeme olayından dolayı 1 milyon kişi ücretsiz internetimize erişemiyor." (Açıklama kısaltılmış ve düzenlenmiştir.)

Yukarıdaki sözleri söyledikten sonra anlaşılan o ki, Facebook, ücretsiz internetin devamı için çalışmalarına tüm hızıyla devam edecek. Hindistan mahkemesinde görüşülen davanın da 2016'nın Ocak ayında açıklanacağı söyleniyor. Hangi tarafın galip geleceğini çok yakında göreceğiz.

Facebook'un ücretsiz internet dağıtımı için tüm ülkerlerde sorun yaşayacağını düşünüyoruz. Bakalım ilerleyen günlerde hangi gelişmeler yaşanacak.

Hindistan, Facebook'un Ücretsiz Olarak Dağıttığı İnternet Hakkında Soruşturma Başlattı

Facebook Profil Fotoğrafınıza Işın Kılıcı Ekleyin!

16 Yaşından Küçüklere Facebook Yasağı Geliyor 

YORUMLAR