Mark Zuckerberg'den Facebook Home Hakkında Açıklamalar

Mark Zuckerberg Facebook Home'un neden bir telefon değil de arayüz uygulaması olduğuna dair açıklamalar yaptı.

Mark Zuckerberg'den Facebook Home Hakkında Açıklamalar

Facebook Home geçen hafta ortaya çıktı ve ilk olarak HTC First'te yüklü olarak gelecek olan arayüzü (launcher) diğer telefon kullanıcıları da Google Play vasıtasıyla yükleyip kullanma şansına sahip olacaklar.

Elbette herkes Facebook'tan bir akıllı telefon üretmesini bekliyordu ve bu beklentinin farkında olan Mark Zuckerberg, Wired'a yaptığı açıklamalarda neden bir akıllı telefon piyasaya sürmek yerine arayüz sunduklarını belirtti. Dilerseniz direkt olarak Zuckerberg'in ağzından sözlerini duyalım:

"Her zaman bunun (telefon üretme) doğru bir strateji olmadığı konusunda kararlıydım. Bir milyardan fazla kullanıcısı olan bir topluluğuz ve iPhone'u bir kenarda tutarsak en çok satan akıllı telefonlar en fazla 10-20 milyon kişiye ulaşabiliyorlar. Eğer bir akıllı telefon üretseydik kullanıcılarımızın en fazla yüzde 1-2'sine ulaşma imkanına sahip olacaktık. Bu durum bizim için çok da etkileyici olmazdı. Elimizden geldiğince çok telefonu "Facebook telefonu"na dönüştürmek amacındayız ve işte Facebook Home bu."

Aynı zamanda iPhone üzerinde de bir Facebook Home uygulaması bekleyenleri üzecek bazı açıklamalar da yaptı. iOS işletim sisteminde Facebook Home'a dair henüz bir planları olmadığını belirten Zuckerberg'in bu konu hakkındaki yorumları ise şu şekildeydi:

"Apple ile çok iyi bir ilişkimiz var. iOS ile entegrasyon sahibiyiz ve onlarla daha önce de çalıştık. Apple ile çalışırken her şey direkt onlar ile yapılıyor ancak Android'de böyle bir durum söz konusu değil."

Ayrıca Apple'ın tüm süreci kendisinin kontrol etmek istemesi nedeniyle arayüz değişikliği gerçekleştirecek herhangi bir uygulamaya da müsaade etmeyeceği kesin görünüyor.

Google'ın Piri Reis Doodle'ını gördünüz mü?

YORUMLAR