Mark Zuckerberg'in Facebook Duvarına Girildi

Facebook'ta bulunan bir sorunu bildirmek isteyen Filistinli güvenlik uzmanı, Mark Zuckerberg'in duvarında paylaşım yapmayı seçti.

Mark Zuckerberg'in Facebook Duvarına Girildi

Facebook'un geçtiğimiz yıllar içerisinde sahip olduğu açıklara birer birer son verdiği ve böylece kullanıcılar için daha güvenli bir sosyal medya deneyimi sunduğu ortada. Sürekli olarak hackerlar ve güvenlik uzmanları tarafından denenen Facebook'un güvenlik sistemleri, böylece tüm açıklardan korunabilir hale geliyor. Ancak bu sefer iyi niyetli bir güvenlik uzmanı, bulduğu büyük bir açıktan faydalanarak Facebook'u bilgilendirmeyi uygun görmüş olsa gerek.

Filistinli bir güvenlik uzmanı olan Khalil Shreateh, Facebook'ta bulduğu güvenlik açığını daha önce iki defa hata bildirme ve ödül alma bölümlerinden şirkete bildirdi. Ancak Emrakul isimli Facebook çalışanı ona olumsuz bir geri dönüm yaptı ve hatasının hiç bir şekilde uygulanmadığını bildirdi. Bunun üzerine ikinci defa bildirim yapan Shreateh, yine Emrakul tarafından bunun bir hata olmadığına dair olumsuz bir bilgilendirme aldı.

Bunun üzerine hayır cevabını kabul etmeyen Khalil Shreateh, bulduğu açığı Facebook'a bildirmek üzere Mark Zuckerberg'in duvarına onunla arkadaş olmadan bir paylaşım yapmayı seçti. Elbette problem anında Facebook yetkililerinin dikkatini çekti ve Shreateh'in hesabı sorun çözülene kadar kapatılmış bir şekilde bırakıldı.

Ancak sorun resmi olarak hata bildirimi bölümünden yapılmadığı için 500 dolarlık ödülden mahrum bırakılan güvenlik görevlisinin bu durumdan pek de memnun olmadığı belirtildi. Zira başka kullanıcıların hesabının sorun bildiriminde alet olarak kullanılmasının diğerlerini de benzer yollar izlemeye itilebileceğinden bahsediliyor.

Moto X ile HTC One karşılaştırması

YORUMLAR