MEB'den Flaş Yüz Yüze Eğitim Kararı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dakika yüz yüze eğitim açıklaması yapıldı. İşte MEB tarafından yapılan açıklamanın detayları.

MEB yüz yüze eğitim açıklamasında bulundu. Anaokulu ve kreşler açılacak mı? MEB'den anaokulu ve kreşler hakkında resmi açıklama geldi. anaokulu ve kreşler açılacak mı? İşte yapılan açıklamanın detayları.

Anaokulu ve Kreşler Açılacak Mı?

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, MEB tarafından yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi:

"Resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir."

Sizler yapılan açıklama hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlardan görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın!

Sokağa Çıkma Yasakları Hafta İçine de Kaydırılabilir!
Bilim

Sokağa Çıkma Yasakları Hafta İçine de Kaydırılabilir!

Hafta içi sokağa çıkma yasağı olacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada hafta sonu belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı bilgisi paylaşıldı.

Uzaktan Eğitim Açıklaması Yapılmıştı!

MEB geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada yüz yüze eğitime ara verildiğini açıklamıştı. Açıklamada şunlar söylenmişti:

"20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğiz. 31 Aralık'a kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlama salgının seyrine göre gerçekleştirilecek. Merkezi sınavlara hazırlanan öğrenciler için sınav müfredatının uzaktan eğitime uyumlu hale getirilmesiyle ilgili çalışmalar sürmektedir. Destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacaktır. Özel Öğretim Kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki bireysel eğitimler yüz yüze gerçekleştirilebilecek. Aralık ayının son haftasındaki tabloya göre okullarda yüz yüze eğitime aşamalı geçiş planlamamızı ve takvimimizi kamuoyu ile paylaşacağız."

Yeni Tedbirler Başlıyor!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada yeni koronavirüs tedbirleri açıklanmıştı. Yeni tedbirler ve kısıtlamalar 20 Kasım 2020 Cuma gününden itibaren yürürlüğe girmiş olacak. Yeni koronavirüs tedbirleri şu şekilde:

Açıklanan Kısıtlamalar ve Yasaklar

  • Her hafta sonu 20:00 ve 10:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Vatandaşlar akşam sekizden sonra, sabah ona kadar dışarı çıkamayacak. İlk uygulama 21 Kasım 2020 Cumartesi günü başlayacak.
  • 65 yaş üzerindekiler 10:00 - 13:00 saatleri arasında, 1 Ocak 2001 tarihinden sonra doğanlar ise 13:00 - 16:00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek. Çalışanlar, bu kısıtlamadan hariç tutulacak.
  • Tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim sistemine dönecek.
  • AVM, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri 10:00 - 20:00 saatleri arasında çalışabilecek.
  • Restoran, kafe, lokanta, pastane ve kafeterya gibi yeme-içme yerleri 10:00 - 20:00 saatleri arasında gel-al ve paket servis sunacak.
  • Restoran ve lokantalar 20:00'den sonra yalnızca telefonla ya da çevrim içi sipariş alabilecek.
  • Sinemalar 31 Aralık 2020 tarihine kadar kapanacak.
  • Kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi ve halı sahaların faaliyetleri durdurulacak.
  • Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanacak.

YORUMLAR