MegaChat, Skype'ın Tahtını Ele Geçirmeye Hazırlanıyor

Mesajlaşma ve sohbet servisleri arasında haklı bir popülerliğe sahip olan Skype'ın işi, yüksek güvenlik ve gizlilik sunan altyapısıyla öne çıkan MegaChat ile zora gireceğe benziyor. Güçlü şifreleme özellikleriyle dikkat çeken bulut depolama servisi Mega'

MegaChat, Skype'ın Tahtını Ele Geçirmeye Hazırlanıyor

Mesajlaşma ve sohbet servisleri arasında haklı bir popülerliğe sahip olan Skype'ın işi, yüksek güvenlik ve gizlilik sunan altyapısıyla öne çıkan MegaChat ile zora gireceğe benziyor.

Güçlü şifreleme özellikleriyle dikkat çeken bulut depolama servisi Mega'nın arkasındaki isim olan Kim Dotcom'un yaptığı açıklamalara göre, tarayıcı tabanlı olması planlanan MegaChat, Skype'ın popülerliğini sona erdirecek. Bu yargının arkasındaki en büyük sebep ise Skype'ın sunduğu güvenlik seviyesinin MegaChat'in bir hayli gerisinde olması.

Yasal düzenlemeler gereğince Skype, hükümete gerekli durumlarda istenen bilgileri sunmak mecburiyetinde. Bir başka deyişle kullanıcıların özel görüşmelerini riske atan şey aslında Skype'ın güvenlik zaafından ziyade konuyla ilgili bir takım yasal zorunluluklar. Konuya ilişkni yaptığı açıklamada Dotcom, ABD merkezli hiçbir servise kullanıcıların kişisel bilgilerini gizli tutacağı konusunda güvenmemek gerektiğini ve Skype'ın da bir istisna olmadığını belirtti. Çünkü hükümet, güvenliği tehdit eden durumlarda kullanıcıların her türlü bilgisine ulaşma hürriyetine sahip.

2015 yılında kullanıcıların hizmetine sunulması planlanan MegaChat, güvenlik ve gizlilik konularındaki soru işaretlerine bir son vermeye hazırlanıyor. Kullanıcıların kişisel güvenliğine ve özel bilgilerin gizliliğine her şeyden daha fazla öncelik verdiklerini dile getiren Dotcom, servisin kısa sürede beklenenden daha fazla popüler olacağına ve Skype kullanımının dramatik olarak azalacağına işaret ediyor. MegaChat, yüksek güvenlikli haberleşme ağı kurmasının yanı sıra yüksek hızda dosya transferi yapabilme özelliği de sunuyor.

MegaChat'in Skype'ın popülerliğine son verip veremeyeceğini zamanla göreceğiz. Fakat böylesine bir servisin kullanıma açılması, güvenlik kaygısı taşıyan kullanıcıları bir hayli rahatlatacaktır. Siz de konuyla ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR