Meta Yazıları Videoya Çeviren Make-A-Video'yu Tanıttı

Her geçen gün yapay zeka alanında şaşkınlık veren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu sefer de Meta, yazıları videoya çeviren algoritmasını tanıttı!

Meta Yazıları Videoya Çeviren Make-A-Video'yu Tanıttı

2022 yılını yapay zekanın yükseliş yılı olarak tanımlayabiliriz. OpenAI ekibi tarafından geliştirilen DALL-E projesinin büyük sükse yaratmasının ardından teknolojinin her alanında yapay zeka kullanımıyla ilgili yeni projeler patlak vermeye başladı. Onlardan biri de Meta'nın yazıları videoya çeviren algoritması Make-A-Video!

Temel olarak DALL-E 2 ve benzeri komutla çalışan yapay zekalara benzeyen Make-A-Video'nun en büyük farkı, adından da anlaşılabileceği üzere dinamik görüntüler oluşturabilmesi. Algoritma, DALL-E 2'nin sahip olduğu görüntü kalitesini korurken aynı zamanda viedeolar oluşturabiliyor.

İçerik Üreticiliği Nereye Doğru Gidiyor?

Make-A-Video, şu an için umut vadeden bir proje olsa da hala belirli kısıtlamalara sahip. Algoritma ile şimdiik yalnızca 5 saniyelik videolar oluşturulabiliyor. Meta'nın paylaştığı videolara bakılırsa henüz emekleme aşamasında olan bu teknolojinin çok daha iyi seviyelere geleceğini söyleyebiliriz. Ünlü teknoloji firması, yeni geliştirdikleri yapay zeka üzerine çalışmalara devam edeceklerini açıkladı. 

Öte yandan sanat ve yapay zeka arasındaki ilişkinin gitgide daha da karmaşık hale gelmesi, gelecek hakkında tasavvurlarımızı her geçen gün değiştirmeye devam ediyor. Hızlı tüketilen içeriklerin popüler olduğu sosyal medya platformlarında yapay zeka tarafından üretilen videoların yerini alması fazla uzun sürmeyebilir.

Yapay zekanın yaptığı üretimler hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın!

Kelimeleri Görsele Dönüştüren Dall-E 2 Herkese Açıldı: Nasıl Kullanılır?
İNTERNET

Kelimeleri Görsele Dönüştüren Dall-E 2 Herkese Açıldı: Nasıl Kullanılır?

Sözcükleri etkileyici görsellere dönüştüren Dall-E 2 isimli yapay zekâ sistemi tüm kullanıcıların kullanımına sunuldu.

YORUMLAR