Microsoft 2013'te Neler Yapacak?

Microsoft için çok hızlı geçen 2012'nin ardından 2013 yılında da şirketin yerinde durmayacağına ve yeniliklerle bizi karşılayacağına dair işaretler var.

Microsoft 2013'te Neler Yapacak?

2012 yılı Microsoft için farklılıklarla ve dinamizm ile dolu bir yıl oldu. Windows 8, Surface, Windows Phone 8, Xbox Music, Outlook.com, SkyDrive, Halo 4 ve onlarcası Microsoft’un sadece tek bir yılda gerçekleştirdiği yenilikler oldu ve bu sayede rakip diğer şirkete karşı büyük avantajlar elde edildi.

Elbette bilişim devi 2013 yılında da hız kesmeyecek ve pek çok alanda yenilikler gerçekleştirmeye devam edecek. Dilerseniz birer birer Microsoft’tan 2013’te beklenenlere kısaca göz atalım.

1. Windows Phone 7.8 ve 8.5

Mobil dünyada kullanılan Windows işletim sistemleri Windows Phone 7 ve 8 olarak ayrılıyor. Windows Phone 7 şu anda 7.5 nolu sürümde buluyor ve yakın zamanda 7.8 olarak karşımıza çıkacak ve Windows Phone 8’in 8.5 versiyonunun da 2013 içerisinde gelmesi bekleniyor.

2. Office 2013

Şimdilik işletmeler ve Surface RT tablet için yerini alan Office 2013 Ocak ya da Şubat aylarında satışa sunulacak. Her ne kadar sadece dedikodu olsa da iPad için de Office’in yayınlanacağından bahsediliyor. Ancak Surface RT tabletin avantajlarından birisi kabul edilen Office’in diğer mobil işletim sistemlerine çıkarılmayacağı ve Office web uygulamalarının kullanıma devam edileceği de tahminler arasında.

3. Messenger’a Elveda

2013 bahar aylarında hali hazırda Skype’a geçirilen Messenger hesaplarının tamamen kapatılacağı ve Windows Live Messenger kullanımına son verileceği Microsoft tarafından açıklanmıştı. Tüm Microsoft hesaplarını Skype’a geçirmeye çalışan Microsoft için 2013 yılı servisi kapatmak için ideal görünüyor.

4. Xbox 720

Piyasada mevcut olan Xbox 360 ve PlayStation 3 konsolların günümüz teknolojilerinin gerisinde kaldığı aşikar. Microsoft da bunun farkında ve 2013 yılında Xbox 720’nin kullanıcılara sunulacağı neredeyse kesinleşmiş durumda. Rakibi Sony’e karşı avantaj elde etmek isteyen şirketin Xbox 720’yi elinden geldiğince çabuk çıkarmaya çalıştığı biliniyor.

5. Windows Blue

Şimdilik kod adı Windows Blue olsa da özellikle Microsoft Surface tabletler için Windows RT ve Windows 8’in yıllık olarak güncelleneceği ve en yakın güncelleme adının Windows Blue olduğuna dair işaretler var. Yeni Surface modellerinin piyasaya sürülmesiyle aynı zamanlarda yayınlanması beklenen Windows Blue’yu tüm mobil dünyası merakla bekliyor.

Microsoft için 2012'yi şekillendiren 5 olayı kaçırmayın!

YORUMLAR