Microsoft, Android Kullanıcılarının Aklını Çelebilecek Bir Uygulama Çıkardı

Microsoft, büyük umutlar beslediği Windows Phone 8 işletim sistemiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Windows Phone Mağazası da söz konusu çalışmaların bir parçası. Bu doğrultuda Microsoft, Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefon kullanan kiş

Microsoft, Android Kullanıcılarının Aklını Çelebilecek Bir Uygulama Çıkardı

Microsoft, büyük umutlar beslediği Windows Phone 8 işletim sistemiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Windows Phone Mağazası da söz konusu çalışmaların bir parçası. Bu doğrultuda Microsoft, Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefon kullanan kişiler için ancak Windows Phone’a yönelik bir uygulama yayınladı.

Google Play üzerinden indirilebilir kılınan fakat henüz Türkiye’deki kullanıcılar için aktifleştirilmeyen uygulama, Android cihaz içinde kurulu olan Android uygulamalarını tespit ediyor. Tespit edilen uygulamaların Windows Phone mağazası bünyesinde yer alıp almadığı karşılaştırılıyor. Yapılan karşılaştırma sonrasında kullanıcının Android cihazındaki uygulamaların yüzde kaçının Windows Phone’lu bir cihazda da kullanılabileceği sonucu ortaya çıkıyor. Böylece Microsoft, oranın yüksek olduğu sonuçlarda kişilerin Android’i bırakıp Windows Phone 8’li bir telefon kullanmalarına yönelik bir teşvik çalışması gerçekleştirmiş oluyor.

Switch to Windows Phone isimli uygulama Türkiye’de de indirilebilir kılındığında sitemizde yer alacak. Uygulama yerini aldığında eğer bir Android cihaz kullanıyorsanız hâlihazırda kullandığınız uygulamaların ne kadarını Windows Phone’da da kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Windows Phone için Facebook Beta uygulaması yayınlandı

YORUMLAR