Microsoft da Google Glass ile Rekabete Girecek

Google Glass projesi ile tüm dikkatleri üzerine çeken Google'a Microsoft'un büyük bir rakip olabileceği analistler tarafından belirtiliyor.

Microsoft da Google Glass ile Rekabete Girecek

Google Glass'ın daha piyasaya sürülmeden yarattığı büyük heyecan ve etki diğer teknoloji şirketlerinin de iştahını kabartıyor. Şimdiden Google Glass'a karşı nasıl bir mücadele içerisine gireceklerini hesaplamaya başlayan teknoloji devlerinden bir tanesi de hepimizin yakında tanıdığı Microsoft.

Google'ın geliştiriciler için hazırladığı ve Explorer adı verilen deneme sürümü Google Glass'ları çok yakında dağıtmaya başlayacağını dikkate alırsak diğer şirketlerin endişelenmesi için çok daha fazla sebep var. Brian White adlı analistin yaptığı açıklamalara göre Microsoft internet bağlantılı gözlükler için Google'dan sonra çalışmalara başlayan ilk şirket ve 2014 içerisinde bu çalışmalarını açığa çıkarması bekleniyor.

Apple'ın ise elektronik gözlükler konusuna pek sıcak bakmadığı ancak diğer akıllı cihazlar ile eş zamanlı çalışan bileklikler üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten White, Google'ın Glass projesi ile piyasaya yeni bir yön verebilme ihtimalinden de bahsetti.

Henüz kullanıcıların gerçekten gözlükleri benimseyip benimsemeyeceğine dair gerçek bir pazar araştırması yer almadığı için ortaya çıkacak olan ilk cihazla birlikte sektörün gidişatı kendini gösterecek.

Mozilla ve Samsung işbirliği geliyor

YORUMLAR