Microsoft Kullanıcı Bilgilerini Devletlere Veriyor

Microsoft'un Skype, Outlook ve Skydrive ürünlerindeki kullanıcı iletişimlerini ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'na teslim ettiği ortaya çıktı.

Microsoft Kullanıcı Bilgilerini Devletlere Veriyor

Son günlerde NSA'nın hem ABD'de hem de Avrupa'da ve dünyanın geri kalan yerlerinde telefon ve diğer iletişim araçlarını habersiz olarak dinlemesine dair büyük skandal çok konuşuluyor. Hem kullanıcı bazında hem de devletler bazında büyük yankı uyandıran olaylarda bazı özel şirketlerin de bu dinleme taleplerine olumlu yanıt verdikleri ortaya çıktı. Microsoft da bu şirketlerden bir tanesi oldu ve ürünlerini kullananlarda biraz hayal kırıklığı yarattı denilebilir.

Amerikan Ulusal Güvenli Ajansı'nın (NSA) istihbarat bilgileri toplamak için başlattığı telekulak operasyonlarının terörizme karşı olduğu belirtiliyor ancak aralarında Microsoft'un da olduğu ve Google, Apple, Facebook gibi şirketlerden oluşan topluluk devletten gelen bu bilgi taleplerine karşılık vermediklerini belirtmişti.

Şimdi ise Microsoft'un önceki açıklamalarının aksine Skype, Outlook ve SkyDrive kullanıcılarının iletişimlerine erişim imkanını NSA'ya verdiğini, şifrelemenin çözülmesi için gereken teknik detayları sağladığını PRISM takip projesine gönüllü olarak destek verdiğini görebiliyoruz. Özellikle Skype'ın verdiği bilgilerin Microsoft'un şirketi satın almasının ardından başlaması ne kadar güvenilir bir iletişim imkanı sağlanabileceğine dair büyük bir şüphe doğurdu.

Nokia Lumia 1020 tanıtıldı

YORUMLAR