Microsoft Kullanıcıların Çok Azının Windows XP Kullanmasını İstiyor

Microsoft geçtiğimiz günlerde yapılan bir konferansta iş ortaklarından Windows XP'yi bırakmaları için kullanıcıları yönlendirmelerini talep etti.

Microsoft Kullanıcıların Çok Azının Windows XP Kullanmasını İstiyor

Microsoft geçtiğimiz günlerde yapılan bir konferansta iş ortaklarından Windows XP'yi bırakmaları için kullanıcıları yönlendirmelerini talep etti. Microsoft bu talebinin arkasındaki neden olarak eski işletim sistemini kullanmanın güvenlik açısından yüksek derecede riskli olmasını gösteriyor. Daha önceden de Windows XP kullanmanın teknik destek açısından da yüksek maliyete sahip olduğunu iddia eden Microsoft kullanıcıları yeni işletim sistemlerini almaya zorlamakta. Bu nedenle Nisan 2014'te Windows XP'ye sunduğu desteği sonladıracak olan Microsoft artık iş ortaklarının da kendine yardım etmesini bekliyor.

Microsoft hedef olarak Nisan 2014'te Windows XP kullanıcı sayısını yüzde 10 civarına indirmeyi amaçlıyor. Şu an dünyanın en çok kullanılan 2. işletim sistemi olan Windows XP yüzde 37'lik bir kullanım payına sahip. Rakamsal olarak bakıldığında Microsoft'un bu hedefi gerçekleştirmesi pek de mümkün görünmüyor. Hedefin gerçekleşmesi için 250 günün üzerinde bir süre var. Bu süre boyunca günde yarım milyon kullanıcının Windows XP kullanan bilgisayarlarını terk etmesi gerekli. Microsoft da bu yükün büyük bir kısmını iş ortaklarına deverederek bu hedefi tutturabilme niyetinde. Fakat Microsoft'un yeni işletim sisteminin kullanıcıların beğenisini kazanamaması ve Microsoft'un kullanıcıların tepkilerine kulak asmaması yüksek işletim sistemi fiyatlarıyla birleşince Microsoft'un başarılı olması pek mümkün görünmüyor.

Çok da gerçekçi olmayan bu hedefin gerçekleştirilip gerçekleştirilemediğini önümüzdeki yıl hep birlikte göreceğiz.

Yandex'ten Türk Kullanıcılarına Özel Ramazan Sayfası

YORUMLAR