Microsoft Lumia 535 Satışa Çıkma Hazırlığında

Lumia 530 ve Lumia 635 ile kıyaslandığı zaman Lumia 535'in geçirdiği evrimi yakalayıp övmek mümkün.

Microsoft Lumia 535 Satışa Çıkma Hazırlığında

Windows Phone kullanıcıları arasında kült bir cihaz haline gelen Nokia Lumia 920 ile birlikte Lumia 520 de düşük sınıf akıllı telefonlar arasında kendine güçlü bir yer edinmeyi başardı. Lumia 920'nin ardından en yüksek satış rakamlarını elde eden Lumia 520, temel özellikleri barındıran basit bir akıllı telefonun fiyatını yansıtırken performansıyla da göz doldurmaktan eksik kalmıyordu. Tam bu noktada, 500 serisinin devamı niteliğinde gelen Lumia 535 ilk Microsoft isim damgalı telefon olarak da tüm dikkatlerin bu cihazda toplanmasına neden oluyor.

Nokia ismini geri plana atan Microsoft, değerlendirmesi oldukça güç bir telefonu ortaya koyuyor. Bütçe odaklı hazırlanan cihazlar hakkında yorum yapmak genel anlamıyla zorlu bir iştir, çünkü tüketicinin ödediği para ile sahip olduğu beklentileri kestirmek, tüketiciyi anlamak gerekiyor. Yine de Lumia 530 ve Lumia 635 ile kıyaslandığı zaman bu bütçe cihazının geçirdiği evrimi yakalayıp övmek mümkün.

Birçok bütçe cihazında 512 MB RAM ve tek kamera varken, gençlerin hevesini kursağında bırakmayan bu cihaz 5 megapiksel ön ve arka kamerasıyla en azından Selfie işini başarılı bir şekilde sunmayı biliyor. Snapchat ve benzeri uygulamalar için kullanıcı deneyiminiz birçok son teknoloji üründen daha başarılı olacaktır. Öte yandan Windows Phone işletim sistemi için hazırlanmış 1 GB RAM işlem bellekli bir bütçe telefonundan bahsediyoruz. Bugün iPhone 6 da bu eşlemde gidiyor.

Microsoft Lumia 535 Deneyime Değer Veriyor
MOBİL

Microsoft Lumia 535 Deneyime Değer Veriyor

Microsoft'un kendi markasını taşıyan Lumia serisi ilk akıllı telefon Microsoft Lumia 535 olarak ortaya çıktı ve tabii ki Windows Phone işletim sistemiyle birlikte geliyor.

Düşük sınıf telefonlar genelde genç kullanıcıları ve yaşlıları hedefleyen bir kitle oluşturmakta başarılı bir profil izliyorlar. Lumia 535, Windows Phone 8.1 işletim sisteminin kolay anlaşılırlığı sayesinde bu ekip içerisinde prim topluyor. Buna destek olarak 5 inç ekran boyutuna 960 x 540 piksel çözünürlük ve Gorilla Glass 3 kaplama ortalama bir standart yakalamayı başarıyor. 8 GB depolama alanı ve 128 GB'a kadar microSD kart desteği de size birçok depolama seçeneğini mümkün kılıyor.

1905 mAh batarya kapasitesi kulağa hoş gelmese de 13 saat konuşma süresi ile performansın kötü olmadığını belirtmekte fayda var. Buna takiben gelen işlemci de 1.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 200. Daha yeni modellerinden daha az enerji harcayan bu model, düşük sınıf bir telefonun uzun süre ayakta kalması için uygun bir tercih olmuş. 146 gram ağırlığıyla üst sınıf telefonların ulaşmak istediği bir noktaya erişen Lumia 535, değiştirilebilir polikarbonat arka kapağı ve 6 farklı renk seçeneğiyle dizayn ruhunu açık tutuyor.

Ekonomi sınıfında başarılı bir telefon arıyorsanız Lumia 535 güvenle satın alabileceğiniz özellikler sunmayı başarıyor.

50 MP Kameralı Microsoft Lumia 1030'un Fotoğrafları Sızdırıldı

YORUMLAR