Microsoft Office 2021 Tanıtıldı: Yeni Özellikler Geldi

Microsoft Office 2021 tanıtıldı. Microsoft Office 2021 özellikleri ile kullanıcıların ihtiyaç duydukları özelliklerin tümünü bünyesinde barındırıyor.

microsoft-office-2021-tanitildi

Microsoft tarafından yapılan duyuru ile birlikte Office 2021 ve Office LTSC tanıtıldı. İlerleyen günlerde bireysel kullanıcılar ve ticari kullanıcılar için kullanıma sunulacak olan Microsoft Office 2021 özellikleri ve yenilikleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?
YAZILIM

Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?

Uzun yıllar boyunca hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen, eski adıyla Microsoft Office olarak bildiğimiz Microsoft 365, öğrencilerden çalışanlara kadar oldukça geniş bir kitleye hitap ediyor.

Office 2021 hem Windows işletim sistemine hem de macOS işletim sistemine sahip cihazlar için önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak ve tıpkı Office 2019 gibi, bulut tabanlı Microsoft 365 sürümlerini kullanmak istemeyen kullanıcılara hizmet sunacak.

Microsoft Office 2021 Yenilikleri Neler?

  • Program genelinde karanlık mod desteği geldi.
  • Dinamik diziler eklendi.
  • XLOOKUP eklendi.
  • Performans iyileştirmeleri yapıldı.
  • Pek çok erişilebirlik iyileştirmesi yapıldı.

office-2021-ile-gelen-yenilikler

Şu anda yeni sürümle ilgili açıklamalar kısıtlı olsa da, bazı detaylara kavuştuk. Örneğin Office 2021 ile birlikte Word program genelinde karanlık mod desteği ile güncellenecek. Şu aşamada Excel ve PowerPoint için karanlık mod desteğinin gelip gelmeyeceği açıklanmadı ancak bu iki ofis programına da karanlık modun gelmesini bekleyebiliriz.

Yeni Office sürümlerinin her ikisi de OneNote ile birlikte geliyor ve 32 bit ile 64 bit sürümlerini destekliyor. Yeni Office LTSC özellikleri; erişilebilirlik iyileştirmelerini, Excel'de Dinamik Diziler ve XLOOKUP gibi özellikleri, birden çok uygulamada karanlık mod desteğini ve Word, Excel, Outlook ve PowerPoint genelinde performans iyileştirmelerini içerecek.

Office'in bir sonraki sürümü, Microsoft Yükleme Merkezi'nden indirilebilecek olan Skype Kurumsal istemci uygulamasıyla birlikte gönderilmeyecek. Microsoft Teams uygulamasıyla birlikte gönderilecek ve müşterilerin isterlerse bu deneyimi etkinleştirmelerine ve denemelerine olanak tanınacak.

Çeşitli yazılım ve arayüz iyileştirilmelerine sahip olması beklenen Office 2021 sürümü hakkındaki detayların önümüzdeki günlerde gelmesi bekleniyor. Microsoft  blogunda yaptığı resmi açıklamada, "Bazı müşterilerin, yaygın olarak bilinen faydalara rağmen buluta geçemeyeceklerini düşündüklerini de biliyoruz" dedi.

Buluta erişim olmadan, Office LTSC, Microsoft 365 Uygulamalarında bulunan değerin yalnızca bir alt kümesini içerecek ve geçmiş sürümlerde bulunan özellikleri temel alacak. Son olarak, Office LTSC ve Office 2021 5 yıl süreyle destek alacak. Office 2021, geleneksel “tek seferlik satın alma” modeline sahip olacak.

İşletmeler için, bireysel ofis uygulamalarının fiyatları %10 yükseldi. Ancak Office 2021, bireyler ve KOBİ'ler için normal fiyattan sunulacak. Office LTSC'nin önizlemesi, bu yılki lansmanından önce Nisan ayında sunulacak.

Office 2021 ve Office LTSC'nin çıkış tarihinin ne zaman olduğuna dair bir bilgi henüz bulunmamakta. Office LTSC ve Windows 10 LTSC'nin sonraki sürümlerinin her ikisi de 2021'in ikinci yarısında piyasaya sürülmesi beklenenler arasında.

YORUMLAR