Microsoft’un Techland Satın Alımı Yeniden İddia Edildi

Daha önceden de duyduğumuz Microsoft’un Techland satın alımı iddiası bir kez daha gündeme geldi. Ancak bu iddiaya yanıt gecikmedi. Techland ne diyor?

Microsoft’un Techland satın alımı söz konusu olabilir mi? Yakın bir zaman önce çıkan yeni söylentiye kısa sürede Polonya menşeli stüdyodan yanıt geldi. Detaylar haberimizde. 

Bildiğiniz gibi Microsoft, 2018 yılının E3 fuarından bu yana, Ninja Theory, Obsidian Entertainment, Double Fine ve InXile Entertainment gibi son derece önemli olanlar dahil sürüsüne bereket stüdyo satın alımları gerçekleştirmişti. Zirve noktası ise ZeniMax Media olmuştu. Bu satın alımlar Microsoft cephesinin elini bir hayli güçlendirir iken Xbox Series için olduğu kadar, gelecekteki Xbox konsolları için de büyük önem arz ediyor. 

Amerika menşeli yazılım devi hiç şüphesiz ki önümüzdeki zaman zarfında yeni stüdyo alımları yapmaya devam edecek. Bunu zaten sık olmasa da, yapılan röportajlarda Phil Spencer birçok kez dile getirmişti. Öyle ki resmi olarak Asya bölgesinden bir stüdyonun Xbox Game Studios çatısı altında yer alması istenirken, 2019 yılından bu yana Polonya menşeli bir stüdyo ile anlaşmak için çaba sarf edildiğine dair söylentiler duymuştuk. Henüz bir isim verilmemiş olsa da, ilk akla gelenin Techland olduğu öne sürülmüştü. Bu söylentilere bir yenisi eklenmişti

Microsoft Techland'i Satın Alıyor Mu?

Yakın bir zaman önce Jeremy “ACG” Penter isimli bir Youtuber, Defining Duke isimli bir Podcast yayınına katılımda bulunmuştu ve çarpıcı bir iddia ortaya atmıştı. Öyle ki, Microsoft cephesinin bu sene çıkacak olan bir oyunu bünyesindeki platformlara özel yapacağına işaret edilmişti. Ancak belirli bir oyun ve stüdyo adı vermemişti. Sızdırdığı bilgiler ile ün salan Shpeshal Ed tarafından etraflıca yapılan bir araştırma sonucunda sonradan altı doldurulan bu iddiaya göre, ACG’nin Techland stüdyosunun Microsoft bünyesine geçebileceğinin ve bu bağlamda da Dying Light 2 oyununun PC ve Xbox konsollarına özel olarak satışa sunulabileceğinin işaret edildiği ortaya çıkmıştı.  

Uzun lafın kısası, bahsi geçen iddia, Microsoft Techland stüdyosunu bünyesine katmak için hareket geçtiğine veya çoktan anlaşmaya varıldığına işaret ediyordu. Ne var ki bu iddianın herhangi bir kaynağı veya bir ipucuna dayandırılma durumu yoktu. 

Bu iddiaya yanıt ise çok gecikmeden geldi. Bu defa, yanıt doğrudan Techland stüdyosundan geldi. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Techland Topluluk Yöneticisi, konuyla ilgili olarak birçok özel mesaj aldığını belirtirken, “Bir yıl önce internet üzerinde dolanan benzer bir söylenti vardı ve durum değişmedi - Techland bağımsız bir stüdyo ve başka bir yayıncı tarafından satın alınmadı.” yorumunda bulundu. 

Techland şu anda Dying Light 2 üzerinde çalışıyor bildiğiniz üzere. Son yaşanan özel sürüm sızıntısı dışında herhangi bir yeni gelişme yaşanmamış olsa da, Polonya menşeli stüdyo bu sene yeni oyun ile ilgili yeni haberlerin geleceğini müjdelemişti. Gelişmeleri takipte olacağız. 

Dying Light 2 Koleksiyoncu Sürümü Sızdırıldı
OYUN

Dying Light 2 Koleksiyoncu Sürümü Sızdırıldı

Dying Light 2 için yeni haberlerin gelmesi yakın diyebiliriz. Geliştirilme aşamasında olan Dying Light 2, Koleksiyoncu Sürümü ile uzun bir aradan sonra yeniden gündeme geldi.

YORUMLAR