Microsoft Türkiye: Messenger Birkaç Ay İçinde Kapanacak

Skype, Microsoft’un son 10 yıla damgasını vuran iletişim programı Windows Live Messenger, diğer adıyla MSN Messenger özelliklerini bünyesine katarak söz konusu programın varlığına son verilmesini sağlıyor. Dün Microsoft Türkiye tarafından da resmi olarak

Microsoft Türkiye: Messenger Birkaç Ay İçinde Kapanacak

Skype, Microsoft’un son 10 yıla damgasını vuran iletişim programı Windows Live Messenger, diğer adıyla MSN Messenger özelliklerini bünyesine katarak söz konusu programın varlığına son verilmesini sağlıyor. Dün Microsoft Türkiye tarafından da resmi olarak açıklanan bilgilere göre ve Windows Ürün Müdürü Leylim Erenel’in ifadesine göre “Messenger Emekliye Ayrılıyor!”

Sizlere söylenti aşamasında “Windows Live Messenger Kapatılıyor” haberimizle ilk bilgileri sunmuştuk. Daha sonra “Windows Live Messenger Yerine Skype Geliyor [Doğrulandı]” isimli haberimizle de söylentilerin bir gerçeğe dayandığını ve o gerçeğin de Messenger kapanıp Skype’ın içinde yaşamını sürdüreceğini aktarmıştık. Dün Microsoft Türkiye Resmi Blogu üzerinden yayınlanan bir yazı konuyla ilgili son noktanın konulduğu anlamına geliyor.

Erenel’in söz konusu yazısında Microsoft’un insanların hayatında nasıl bir yer edindiği ve bu yer edinişin ne şekilde gerçekleştiği dile getirilikken, Skype’ın Messenger’ı da kapsayacak olmasının özellikle de voip tabanlı ucuz iletişime katkısı olacağı iddia ediliyor. Kendisi için de duygusal bir değişim olacağını dile getiren Leylim Hanım, birkaç ay içinde Windows Live Messenger’ın tamamen kapanacağın ve anlık iletişimin tamamen Skype üzerinden sağlanabileceğini belirtti.

Biz de Tamindir olarak Microsoft Türkiye ile benzer çağrıyı paylaşıyoruz ve eğer hala Skype kullanmıyorsanız şimdiden kullanmaya başlayarak bu ürünü denemenizi tavsiye ediyoruz.

Skype'a hızlıca geçmek ya da var olan bilgilerinize yenilerini eklemek isterseniz "MSN Hesabıyla Skype Üzerinde Nasıl Oturum Açılır?" isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

YORUMLAR