Microsoft Windows 10'u Bu Hafta Tamamlıyor, Artık Geri Sayım Başlıyor

Gelecek haftadan itibaren Windows 10 RTM sürümü için geri sayım başlıyor.

Microsoft Windows 10'u Bu Hafta Tamamlıyor, Artık Geri Sayım Başlıyor

Microsoft’un iş yükünün neredeyse yüzde 80’ini kapsayan Windows 10, bu hafta tamamlanıyor. Gelecek haftadan itibaren Windows 10 RTM sürümü için geri sayım başlıyor.

Geçen hafta arka arkaya çıkan Windows 10 teknik önizleme sürümleri 10159, 10158 ve 10162’den sonra artık yeni bir teknik önizleme sürümünün gelmeyeceğini açıklayan Microsoft, bu haftayı son düzenlemelere ayırdı. Temmuz’un 15’inden sonra güncelleme planlamaları ile 29 Temmuz’a hazırlanacak olan Microsoft artık gün sayıyor.

Microsoft üst üste çıkardığı son 3 teknik önizleme sürümüyle 100’e yakın hata giderildiğini ve kullanıcı arayüzünde küçük iyileştirmeler yapıldığını söyledi. Şirket bu haftayı Windows 10 RTM sürümünü tamamlamak ve güncellemelere hazır hale getirmek için harcayacak.

Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre tüm teknik ön izleme sürümlerinden aldıkları kullanıcı geri dönüşleri Windows 10’un sonlandırılmasında son derece yararlı olmuş. Bu yüzden bu haftadan itibaren geride kalan her hangi bir açığın ya da benzer sorunun olup olmadığı kontrol edilecek. Microsoft’a göre 29 Temmuz’dan itibaren Windows 10 RTM sürümü çıksa da, arka planda geliştirici ekibin çalışmaları her zaman devam edecek.  

Windows 10 RTM sürümü artık ürünün kullanıcıya hazır olduğunu ifade eden  “Release to Manufacture” tamlamasının kısaltılmışı olarak da biliniyor. 

Windows 10'un Dağıtım Planı Açıklandı, İşte Detaylar

Windows 10 Söz Verdiği Tarihe Yetişemiyor

Windows 7 Rekor Kırmaya Devam Ediyor

YORUMLAR