Microsoft, Windows 8.1'in Ücretsiz Olarak Geleceğini Onayladı

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8.1 hali hazırdaki Windows 8 kullanıcıları için ücretsiz olarak yayınlanacak.

Microsoft, Windows 8.1'in Ücretsiz Olarak Geleceğini Onayladı

Microsoft'un Windows 8'deki pek çok sorunu ortadan kaldırmak için Windows Blue üzerinde çalıştığı biliniyordu ve işletim sisteminin ekran görüntüleri de bir süre önce teknoloji dünyasına sızdırılmıştı. Şirket yaptığı resmi açıklama sonrasında işletim sisteminin adının Windows 8.1 olacağını onayladı ve 2013 içerisinde yayınlanacağını belirtti.

Microsoft Windows Departmanı Finans Genel Müdürü Tami Reller tarafından gelen resmi açıklamaya göre üreticilerin en çok satış yaptığı noel döneminden önce işletim sisteminin yayınlanacağı ve böylece hali hazırda Windows 8.1 yüklü cihazların satışa sunulmuş olacağı tahmin ediliyor.

Daha önce açıklandığı üzere, Haziran 2013'te herkesin Windows 8.1 önizleme sürümüne erişme şansı olacak ve böylece hem sorunlar tespit edilebilecek hem de meraklı kullanıcıların merakları giderilmiş olacak. Ayrıca gelecek olan bu Windows 8.1 güncellemesi, bilgisayarlarında Windows 8 yüklü olan kullanıcıların ücretsiz olarak sürüm yükseltmelerine de olanak sağlayacak ve yeniden bir ücret alınmasını engelleyecek.

Windows 8'de bulunan pek çok performans sorunu ve düşük özelleştirilebilir yapının yeni sürümde giderilmesi ve hatta başlat butonunun opsiyonel olarak geri getirilmesi de düşünülüyor. Yaklaşık bir ay sonra önizleme sürümü yayınlandığında bu beklentilerin ne kadar gerçekçi olduğunu sizlere aktaracağız.

Windows 8.1 Windows Phone cihazlar için 2014'te yayınlanacak

YORUMLAR