Microsoft Yine Kararından Vazgeçti, Kimseye Bedava Windows Yok

Microsoft, Windows 10 teknik ön izleme kullanıcılarının bedava yükseltme yapamayacağını açıkladı.

Microsoft Yine Kararından Vazgeçti, Kimseye Bedava Windows Yok

Microsoft Windows 10 Teknik Ön İzleme Sürümü 10130 ve sonrası beta kullanıcılarına verdiği sözden caydı. İşte "Bu kadar da olmaz" dedirten Microsoft açıklaması.

Daha üzerinden 24 saat geçmeden Microsoft verdiği karardan vazgeçti. Dün yayınladığımız Windows 10 Teknik Ön İzleme 10130 Deneyen Herkese Windows 10 Bedava haberinde açıkladığı şartların geçerli olmadığını açıkladı. Microsoft’un bu kararsızlığı Windows 10 Teknik Ön İzleme 10130 sürümünü indirip, kuran ve Windows Insider’a üye olarak test aşamalarını değerlendiren yüz binlerce kullanıcıyı hayal kırıklığına uğrattı.

Bütün hafta sonunu twit atarak "Windows Test Kullanıcılarına bedava" haberini yaymaya uğraşan Microsoft, bugün resmi blog sayfalarında bunun mümkün olamayacağını açıkladı. Microsoft, Nisan ayından bu yana Windows 10’un kime bedava, nasıl bedava, neden bedava olacağı konularında resmen dans ediyor, son derece kararsız ve şuursuz ilerliyor.

An itibariyle Windows 10’un hiçbir şekilde ve hiçbir şart altında bedava olamayacağını açıklayan yeni blog yazısı, kullanıcıları sinirlendirdi. Blog’da yazanlar tekrar bir başa dönüşü işaret ediyor. Yazılanlara göre Windows 7 ve 8.1 kullanıcıları orijinal anahtarları ile yükseltme yapabilecekler. Daha önce Tamindir'de yazdığımız Windows 10 Bedava Olmadığı Gibi Hiç Ucuz da Değil, İşte Sebepleri haberimizde yazan tüm şartlar da hala geçerliliğini koruyor.

Bu arada Windows Insider üyeleri, gelmesi muhtemel yeni Windows Teknik Ön İzleme sürümlerini Windows 10 çıkana kadar almaya devam edebilecekler. 

Ne diyelim sana Microsoft, Allah zihin açıklığı versin.

Hangi Windows 10 Bize Uygun? Hangisi Bedava, Hangisi Değil? İşte Cevaplar

Microsoft, Windows 10 İşletim Sistemi Ödeme Planı Hakkında İpucu Verdi

YORUMLAR