Microsoft'a Göre Kullanıcılar Windows XP'yi Çoktan Çöpe Atmaya Başladı

Microsoft yetkililerine göre kullanıcılar eski alışkanlıklarını terk etmeye başladı.

Microsoft'a Göre Kullanıcılar Windows XP'yi Çoktan Çöpe Atmaya Başladı

Microsoft yetkililerine göre kullanıcılar eski alışkanlıklarını terk etmeye başladı. Microsoft finans bölümünde görevli yöneticilerden olan Peter Klein'in sektör analizcileri ile yaptığı görüşmelerde efsane işletim sistemi Windows XP ile ilgili demeçlere yer verdiği belirtiliyor.  Bu demeçlere göre kullanıcılar yeni Windows versiyonlarına yönlenmeye başlamış. Microsoft'un beklentisi ise 2014'ün ortalarından önce Windows XP'nin tamamen emekliye ayrılışının tamamlanması.

Microsoft da daha önceden Nisan 2014'te Windows XP'ye verdiği desteği tamamen durduracağını açıklamıştı. Aslında bu yol haritası bir bakıma tek taraflı bir plan. Çünkü çoğu işletme hala Windows XP'yi tercih etmek zorunda. Nedeni hem yeni sisteme geçişin maliyetlerinin çok yüksek olması hem de işetmelerin bir süre verimlilik kaybı yaşayacak olması. Analistlerin yorumu ise bu geçiş sürecinin 2014 ortalarında sonlanmak yerine çok daha uzun sürebileceği.

Mevcut istatistiklere bakılırsa şu an için en büyük pazar payına sahip işletim sistemi Windows 7. %45 pazar payına sahip Windows 7'yi %38 ile Windows XP takip ediyor ve halen dünyanın en çok tercih edilen 2. işletim sistemi. Windows 8 ise birkaç aydır piyasada olması göz önüne alınarak %2 gibi bir paya sahip.

Bu istatistiklerdeki aylık değişimlere göz atıldığında ise Windows XP'nin pazar payı çok düşük oranlarda azalmakta. Bu nedenle 2014'ün ortası Windows XP'nin tamamen terkedilmesi için iyimser bir tahmin gibi görünüyor.

Microsoft, Windows 8'in başarısızlığı için PC üreticilerini suçluyor

YORUMLAR