Microsoft'un İlk WP8 Telefonu Lumia 1820 Olacak

Microsoft ilk Windows Phone 8 işletim sistemine sahip telefonunu çıkarmayı amaçlıyor

Microsoft'un İlk WP8 Telefonu Lumia 1820 Olacak

Hatırlanacağı üzere Microsoft geçtiğimiz günlerde Nokia'yı satın almıştı. Bu durum mobil piyasada Microsoft'un dişli bir rakip olarak ortaya çıkması demekti. Özellikle Apple'ın bu alanda etkinliği karşısında Microsoft'un uzun süredir piyasaya donanım sunmaması Apple'ın gittikçe güçlenmesine yol açmıştı. Geç de olsa Windows Phone 8'in üreticilere sunulması bir bakıma bir cevap gibi görülse de Microsoft'un direkt olarak pazara dahil olmaması yine Apple'ın üstünlüğünü korumasına sebep oluyordu.

İşte bu nedenler göz önüne alındığında Microsoft'un pazardaki yerini sağlamlaştırmak için Nokia'yı alması oldukça mantıklı olarak nitelendirilebilirdi. Sonuçta Android'in sunamadığı kararlılığı sunacak, iOS'taki kısıtlamaların olmadığı bir mobil işletim sistemi olan WP8 eğer uygulama tabanı yaygınlaştırılırsa pazarda oldukça başarılı olmaya adaydı.

Microsoft'un bu adımının ilk meyvesinin Lumia serisinin yeni amiral gemisi olacağı söyleniyor. Lumia 1820 olarak adlandırılacak telefonun önümüzdeki sene raflarda olacağı belirtiliyor. Fakat cihazın donanım özellikleri, kamerası gibi öğeleri hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmış değilTek bilinen şey ise telefonun Windows Phone 8 işletim sitemine sahip olacağı.

OPPO N1 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

YORUMLAR