Microsoft’un Kafası Biraz Dumanlandı

Microsoft kanun çerçevesi içerisinde tıbbi ya da eğlence amaçlı ticari kurumlar ve distribütörler için bir marihuana takip yazılımı geliştirmeyi düşünüyor.

Microsoft’un Kafası Biraz Dumanlandı

Microsoft, ABD’nin belli bölgelerinde kanuni olarak sınırlı miktarlarda tüketimine izin verilen marihuana kullanımının kontrolü için üreticiler ve dağıtıcıların kullanabileceği bir yazılım hazırlıyor.

Böylelikle ABD'de marihuananın tıbbi amaçlı kullanımı son birkaç yıl içinde 23 eyalette yasal hale gelirken, Colorado ve Washington eyaletinde de kabul edilen yasayla beraber yetişkinler için eğlence amaçlı kullanımına da izin verilmişti. Bu yasanın yumuşamasının ardından ABD'de eğlence amaçlı marihuana satışının serbest olduğu Washington'da aynı gün 24 perakende satış noktası satış lisansı almıştı.

Microsoft kanun çerçevesi içerisinde tıbbi ya da eğlence amaçlı ticari kurumlar ve distribütörler için bir marihuana takip yazılımı geliştirmeyi düşünüyor. Microsoft, ABD’de yaygınlaşan kullanım izninin nokta satışlarda ve eyaletler arası dağıtımında nasıl bir yoğunluk yaşandığının tespiti için bu tür bir çalışma içine gireceğini açıkladı. Bazı eyaletlerde yetiştirilmesi ve satışı serbest olan marihuana için bir takip ve tedbir filtresi oluşturacağı düşünülen bu yazılım için Microsoft kolları sıvamış durumda. Program, tıbbi ya da eğlence amaçlı marihuana kullanımının birbirinden ayrılarak kategorize edilmesini ve ne amaçla, ne kadar kullanıldığını kümülatif olarak kontrol etmek amaçlı kullanılacak. 

Microsoft bu yazılımı yerel yönetim birimlerine ve eyalet valiliklerine sunmak üzere geliştirecek. 

YORUMLAR