Microsoft'un Tableti Gün Yüzüne Çıktı: Microsoft Surface

Microsoft yeni iş modeli çerçevesinde tablet dünyasına da adımını attı ve Microsoft Surface adlı cihazını tüm Dünya'ya duyurdu. Yeni tablet hakkında tüm bilgiler bu yazımızda.

Microsoft'un Tableti Gün Yüzüne Çıktı: Microsoft Surface

Microsoft uzun süredir beklenen Windows 8 ve Windows RT işletim sistemlerine sahip ve “Surface” adını verdiği Microsoft markarlı tabletlerini Los Angeles’da yapılan lansmanla tanıttı.

Bu teknoloji dünyasında bir çağın sonuna ve belki de yeni bir tanesinin başlangıcına işaret ediyor olabilir.

Bildiğiniz gibi Microsoft geleneksel olarak PC alanında donanım üreticilerini Windows işletim sistemiyle desteklerdi ancak yeni Windows’un yayınlanmasından önce yeni bir iş modelini devreye sokacak gibi görünüyor.

Şirket son lansmanında kendine ait iki adet Microsoft markalı tableti tanıttı ve ikisi de Microsoft Surface olarak adlandırıldı.

Aslında bu yeni tabletleri Microsoft kendisi üretmiyor, aynı Xbox veya Zune media playerda şu an olduğu gibi. Ancak elbette cihazlara Microsoft markası basılacak ve bu da Microsoft’u PC alanındaki partnerleri ile karşı karşıya getirecek.

Henüz ürün hakkında fiyatlama ve çıkış tarihi ile ilgili bir bilgi duyurulmadı. Yetkililerin söylediklerine göre ürünün perakende fiyatı çıkış tarihine yakın bir zamanda açıklanacak ve ARM tabletlerle Ultrabook sınıfındaki Intel PC’lerle rekabet edebilir durumda olacak.

Hem Windows RT (Microsoft’un ARM işlemciler için Windows’u) hem de Windows 8 bu yaz üretime konulacak.

Windows RT için üretilecek olan Surface 10.6 inç boyutunda olacak ve Office Home&Student 2013 RT versiyonunu da içerisinde barındıracak. Ayrıca mıknatıs ile tutturulan bir kapağa sahip olacak tablet 32 ve 64 GB versiyonlara sahip olacak.

Windows 8 Pro için üretilecek olan Surface de 10.6 inç boyutunda ve aynı kapak seçeneğiyle gelecek. Ancak 64 ve 128 GB versiyonlara sahip olacak cihaz kalem desteği de içerecek.

Microsoft Surface Tablet'in Etkileyici Tanıtım Videosu
MOBİL

Microsoft Surface Tablet'in Etkileyici Tanıtım Videosu

Microsoft'un en son ürünü Microsoft Surface Los Angeles'da yapılan lansmanda basın mensuplarına tanıtıldı. Pek çok etkileyici özelliğe sahip olacak gibi görünen Surface'in görüntülerinden oluşan tanıtım videosunu kaçırmayın.

Fiyatlama ve çıkış tarihinin yanında cihazı Microsoft için kimin üreteceği de bilinmiyor. Ayrıca Microsoft bu ürün grubu içerisine başka Surface adlı cihazlar koyacak mı konusu da belirsizliğini koruyor.

Microsoft Surface’in açıklanan özelliklerine gelecek olursak:

Tam boyutlu USB portu ve 16:9 ekran oranı
10.6-inç, 16:9 geniş ekran HD görüntü

Windows RT için Surface

İşletim Sistemi: Windows RT
Ağırlık: 676 g
Kalınlık: 9.3 mm
Ekran: 10.6" ClearType HD Görüntü
Bağlantı noktaları: microSD, USB 2.0, Micro HD Video, 2x2 MIMO anten
Kapasite: 32 GB, 64 GB

Windows 8 Pro için Surface

İşletim Sistemi: Windows 8 Pro
Ağırlık: 903 g
Kalınlık: 13.5 mm
Ekran: 10.6-inch ClearType Full HD Display
Bağlantı noktaları: microSDXC, USB 3.0, Mini DisplayPort Video, 2x2 MIMO anten
Kapasite: 64 GB, 128 GB

YORUMLAR