Minecraft Eğitim Sürümü Resmen Kullanılmaya Başlandı

Microsoft okullarda hizmete açmak üzere Minecraft: Education Edition adlı yeni bir Minecraft versiyonu geliştiriyordu. Sonunda proje tamamlandı.

Minecraft Eğitim Sürümü Resmen Kullanılmaya Başlandı

2016 yılının ilk ayında Minecraft eğitim sürümünün hazırlandığını ve bunun okullarda derslerde kullanılacağını yazmıştık. Artık 50 ülkede ve 11 dilde bu sürüm kullanılabilir durumda.

Dünyanın en yaygın olarak oynanan bilgisayar ve konsol oyunları arasında yer alan Minecraft'ın, eğitime pozitif katkıda bulunabilmesi için Microsoft okullarda kullanılmak üzere Minecraft: Education Edition adlı bir Minecraft sürümü geliştiriyordu. Sonunda bu proje tamamlandı ve Microsoft eğitim birimlerinde kullanılabilmek üzere Minecraft: Education Edition yani Minecraft Eğitim Sürümünün tamamlandığının sinyalini verdi.

Minecraft Eğitim Sürümü tam 50 ülkede 11 dilde yayınlanacak ve ilköğretim ile orta öğretim sınıflarında kullanılabilecek. Minecraft Eğitim Sürümü okullarda; fen, teknoloji, mühendislik, matematik, tarih, dil eğitimi ve sanat gibi derslere yardımcı olacak şekilde kurgulandı. Bu tedrisat dersleri için destek verecek bir sürüm olacak. Elbette tahmin ettiğiniz gibi Türkiye henüz bu ülkeler arasında yer almıyor. 

Sınıflarında Minecraft Eğitim Sürümü kullanacak öğretmenler için Microsoft bir de öğretmenlere destek olabilecek education.minecraft.net web sitesini de hizmete aldı. Bu web sitesi sürümün eğitimde nasıl kullanılabileceği ve normal ders tedrisatı ile nasıl bütünleştirilebileceği hakkında geniş bilgiler veriyor. Minecraft Eğitim Sürümü ücretsiz bir sürüm değil. Kullanım başına 5 dolar ödemek gerekiyor. Daha geniş kullanımlar için fiyatlar değişiklikler gösterebiliyor. Minecraft Eğitim Sürümü ABD’de kullanılmaya başlandı bile. 

Microsoft Okullarda Eğitim İçin Özel Bir Minecraft Versiyonu Geliştiriyor!

Bakanlık MineCraft'a Savaş Açtı, Oyun Her An Yasaklanabilir

YORUMLAR