Minecraft Oyuncuları Sabit Disk Üretmeyi Başardılar

Minecraft oyuncuları, oyun içersinde gerçek bir bilgisayar inşa etmenin ilk adımlarını atmış bulunuyorlar. An itibariyle oyun içersinde bir sabit disk kurmanın mümkün olduğu oyunseverlerce ispatlanmıştır. 2 farklı oyuncu tarafından yapılan iki farklı mod

Minecraft Oyuncuları Sabit Disk Üretmeyi Başardılar

Minecraft oyuncuları, oyun içersinde gerçek bir bilgisayar inşa etmenin ilk adımlarını atmış bulunuyorlar. An itibariyle oyun içersinde bir sabit disk kurmanın mümkün olduğu oyunseverlerce ispatlanmıştır. 2 farklı oyuncu tarafından yapılan iki farklı model bile mevcut. Bunların bir tanesi 1KB hacminde bir dosya depolayabiliyorken ötekisi 4KB kapasiteye sahip.



Elbette sanal olarak üretilmiş olan bu sabit diskler, materyal dünyamızda yer alan örneklerle boy ölçüşebilecek durumda değiller. Ancak burada önemli olan şey, fiziksel ortamda kullandığımız teknolojinin sanal dünyada da aynı kurallar bütünü içersinde var olabileceğinin elle tutulur bir kanıtı. Güç kaynağı için Minecraft'taki kızıl taş kullanılmış. Oyundaki güç devrelerini çalıştırmak için bu malzeme sıkça kullanılıyor.

Teoride Minecraft içersinde bulunan bu sanal sabit diskleri genişletmek mümkün olsa da ortaya çıkan iki tane problem var. Boyutları sürekli büyüyecek olan bu nesneleri sığdırabilecek harita genişliği standart bir bilgisayarın kabul edebileceği ölçülere sığdırılabileceği konusunda şüpheler var. Öte yandan verileri oyun içersine ikili kodlarla aktarmak mümkün olup olamayacağı konusunda tereddütler var.

Yeni başlayanlar için Minecraft rehberi

YORUMLAR