Mobil Uygulama Kullanımı 2013 Yılında Yüzde 115 Arttı

İstatistik şirketleri tarafından hazırlanana raporlara göre, 2013 yılı içerisinde mobil uygulama kullanım oranı yüzde 115'lik bir artış gösterdi.

Mobil Uygulama Kullanımı 2013 Yılında Yüzde 115 Arttı

Günümüzde neredeyse herkesin bir akıllı telefonu veya tableti bulunuyor. Bununla birlikte ihtiyaç duyulan mobil uygulama ve mobil uygulama kullanım oranları da hızla artış göstermektedir.

Bilgisayarların yerini almaya doğru ilerleyen akıllı telefon ve tabletler üzerinde neredeyse herşeyi yapmamızı sağlayan binlerce uygulama seçeneğini sahip olduğumuz cihaza göre kendi uygulama marketi üzerinden indirebiliyoruz. Android ve iOS platformları üzerinde kullanıcılarının ulaşabileceği toplam uygulama sayıları 1 milyonu geçtiğimiz ayarda aşmıştı. Hal böyle olunca kullanıcılar kendileri için en iyi uygulamayı bulana kadar benzer özelliklere sahip farklı uygulamalar deneyebiliyor. Peki 2013 yılı mobil uygulama kullanımı açısından nasıl geçti diye merak ediyorsanız, 2013 yılı boyunca toplam mobil uygulama kullanım oranı yüzde 115 artış sağladı. Bu oran geçen seneye göre mobil uygulama kullanımının 2 kattan daha fazla arttığını gösteriyor. Bu artıın en büyük nedenlerinden bir tanesi, teknolojinin gelişmesi ile birlikte ucuzlayan akıllı telefon ve tablet fiyatları. Elbette ki pahalı ve yüksek donanıma sahip yeni cihazlar üretilsede, bununla birlikte eskiyen modellerin fiyatı düşmekte ve daha fazla kullanıcıya hitap eder duruma gelmektedir. İş yerlerimizde, okullarda ve evde olmak üzere neredeyse hayatımızın her alanında kullanarak kendimize kolaylık sağladığımız pek çok akıllı telefon tablet ile birlikte kullandığımız mobil uygulamalar genel olarak hayatımızı kolaylaştırmakta ve daha eğlenceli hale getirmektedir.

Flurry Analytics şirketinin yaptığı araştırma sonucu ortaya çıkan yüzde 115'lik artış oranının yanında, farklı kategorilerde yer alan uygulamaların kategorisel olarak kullanım oran artışlarını aşağıdaki grafikte görebilirsiniz.

Kaynak: Statista

Grafikte gördüğünüz üzere genel olarak mobil uygulama kullanım oranının yüzde 115'lik artış oranına en büyük katkı mesajlaşma ve sosyal ağ uygulamalarından gelmiş. Yüzde 203 oranında kullanımı artan mesajlaşma ve sosyal ağ uygulamalarını yüzde 149 oranında artış gösteren araçlar ve verimlilik uygulamaları takip ediyor. Müzik, medya, eğlence, oyunlar, yaşam, spor, sağlık, haberler ve magazin gibi farklı kategorilerde ise genel olarak yüzde 30 ile yüzde 78 arasında artışlar görülmektedir.

Gün geçtikte bilgisayarlarımızdan daha da fazla kullanır hale geldiğimiz akıllı telefon ve tabletlerimiz ile 2014 yılı içerisindeki mobil uygulama kullanımımızın daha da artacağı kesin gibi görünüyor.

2013'ün En İyi Android Akıllı Telefonları

YORUMLAR