Mobil Virüsler 2013 İlk Yarısında Yüksek Oranda Arttı

Fortinet tarafından yapılan bir araştırma mobil virüslerin 2013 yılının ilk yarısında yüzde 30 oranında arttığını göstermekte.

Mobil Virüsler 2013 İlk Yarısında Yüksek Oranda Arttı

Fortinet tarafından yapılan bir araştırma mobil virüslerin 2013 yılının ilk yarısında yüzde 30 oranında arttığını göstermekte. Araştırmaya göre hergün 1300 yeni mobil kötü amaçlı yazılım ortaya çıkmakta. Mobil için yazılan virüslerin büyük çoğunluğu ise Google'ın Android işletim sistemini hedef alıyor. Çalışanlarına cihaz temin etmeyen ve Android cihazlar üzerinden iş yapan işletmeler ise bu durumdan en çok etkilenen kuruluşlar olabilmekte.

Android işletim sistemi yaygınlaşmadan önce kötü amaçlı yazılım sayısı Android'de olduğuna göre çok daha az sayıdaydı ve bu yazılımlar Symbian işletim sistemini hedef almaktaydı. Android inanılmaz bir büyüme kaydedince doğal olarak kötü amaçlı yazılım üretenlerin dikkati de bu platforma yöneldi.

Firma virüs kodlarının çoğunun Doğu Avrupa ve Çin üzerinden geldiğini de not düşüyor. Bu bölgeler Symbian'ın en çok kullanıldığı bölgelerdi ve Android için de giderek büyüyen bir pazar halinde.

2013 yılında Android cihazlarda bu derece büyük bir artışın yaşanmasının nedeni ise üreticilerin çoğunun bu platforma geçiş yapmış olması ve doğru oratılı olarak skıllı telefonların piyasaya daha çok sunulmuş olması. Her bütçeye göre Android cihazların bulunabilmesi bu platform için artan uygulama sayısını da beraberinde getirdi ve sonuçta virüslerin sayısı da arttı.

Eğer şifreli işlemlere dayanan bankacılık uygulamaları gibi uygulamaları kullanıyorsanız mobil güvenlik uygulamaları kullanmanızı tavsiye ederiz:

Kaspersky Internet Security 2014 ve Anti-Virus 2014 Çıktı

YORUMLAR