Motorola'nın Yeni Amiral Gemisi Moto X'in Satışları Beklenenden Düşük Kaldı

2012 yılında Google'ın Motorola'yı satın almasından sonra uzun süre beklenilen Motorolo'nın yeni amiral gemisi Moto X'in satış rakamları hedeflenen oranların çok altında kaldı.

Motorola'nın Yeni Amiral Gemisi Moto X'in Satışları Beklenenden Düşük Kaldı

Motorolo'nın uzun süredir beklenilen ve Ağustos ayında kullanıcılar ile buluşan yeni amiral gemisi Moto X akıllı telefonunun satışları beklenenden düşük kalıyor.

Haftada 100.000 adet üretilerek yollanan yeni Moto X için, şirketin CEO'su Dennis Woodside'ın yaptığı açıklamada, satış miktarının bu oranlarda devam etmesi halinde ilk yılında toplamda yaklaşık olarak 5 milyonu biraz geçerek istenilen satış miktarlarının epey gerisinde kalıcağını söyledi. Ayrıca şirketin Moto X üretimi yapılan fabrikalarında üretim miktarının yılda on milyonlarca olabileceğini vurgulayan Dennis Woodside, üretimi arttırmak için taleplerin artmasını beklediklerini belirtti.

Moto X'in satış rakamını kendi seviyesindeki rekiplerle karşılaştıracak olursak, Apple sadece son çeyrekte 31.2 milyon iPhone üretimi gerçekleştirerek bunları dünyanın dört bir yanındaki ülkelere yolladı. 

2012 yılında Google tarafından 13 milyar $ karşılığında satın alınan Motorola'nın uzun bekleyişler sonrasındaki ilk gelişmiş özelliklere sahip akıllı telefonu olan Moto X'in satışlarının artışı için yaklaşık 500 milyon $'lık reklam bütçesi ayrıldığı intette dolaşan haberler arasında. Bu hafta bitmeden başlayacak olan büyük reklam kampanyası bakalım Moto X'in satışlarını istenilen miktara çıkartabilecek mi?

Renkli ve kişiye özel düzenlenebilir dış kapak ile satışa çıkarılan Moto X'in diğer bir güzel yanı ise sesli kontrol özelliği. Oldukça gelişmiş özellikler bulunan ve performans açışından bir çok kullanıcıyı tatmin edebilecek olan telefonun satış rakamlarını ve hakkındaki diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Google Chrome'mu, Internet Explorer'mı, Mozilla Firefox'mu?

YORUMLAR