Mozilla İçin 2012 Nasıl Geçti - İnfografik

Mozilla için 2012 yılının nasıl geçtiğini yayınladığımız bu infografik sayesinde kolayca görebilirsiniz. Firefox OS ile şirket 2013'te de adından söz ettirecek.

Mozilla İçin 2012 Nasıl Geçti - İnfografik

Mozilla çok uzun süredir özellikle Firefox web tarayıcısı ile kullanıcıların daha iyi bir internet deneyimi yaşamaları için büyük çaba gösteriyor. Tamamen kar amacı gütmeden geliştirilen Firefox gelişimine tam hızıyla devam ediyor ve 2012 yılında yakaladığı bu performansı 2013’te de göstermeye çalışacak.

Geçtiğimiz bu yıl içerisinde hem hız hem de kullanışlılık açısından büyük başarılara imza atan Firefox beraberinde getirdiği Firefox Facebook Messenger ile sosyal medyayı da tarayıcılar dünyasına aktif olarak getirmiş oldu.

Aynı zamanda mobil dünyada da Firefox OS işletim sistemi ile adından söz ettirmeye başlayan Mozilla’nın Firefox Mühendislik Başkan Yardımcısı Johnathan Nightingale’ın 2012 yılında Firefox OS hakkında yaptığı açıklamadan ufak bir detay paylaşalım:

“Firefox OS’in yarattığı heyecan ortada ve bir yıl içinde ulaştığımız nokta gerçekten olağanüstü. Firefox OS ekibi, iş ortaklarımızla birlikte dünyanın ilk Açık Web aygıtını geliştiriyor. Yürüdüğümüz yolda, mobil uygulamaların gücünü Açık Web’e kazandırmak için 30’a yakın Web API’ını duyurduk.”

Mozilla için son bir yılın özetini görebileceğiniz ve yine Mozilla tarafından hazırlanmış olan infografiği de sizlere sunuyoruz:

YORUMLAR