Müjde! Apple Daha Ucuz Telefonlar Üretmeye Karar Verdi

Apple CEO’su Tim Cook kurum hedefleri arasında daha ucuz iPhone telefonlar üretmenin de yer aldığını söyledi.

Müjde! Apple Daha Ucuz Telefonlar Üretmeye Karar Verdi

Apple CEO’su Tim Cook kurum hedefleri arasında daha ucuz iPhone telefonlar üretmenin de yer aldığını söyledi. Ama hemen sevinmeyin, bu kararın hayata geçmesi için daha bir süre beklememiz gerekecek.

Apple belli pazarlar için ucuz iPhone modelleri üretmek istiyor. Bu hedeflerini yeni açıklayan CEO Tim Cook büyük olasılıkla 2016 ilk çeyrek satışlarındaki ciddi düşüşün bir şekilde onarılmasına yönelik bir strateji içinde olduklarının sinyallerini veriyor. Özellikle Tim Cook’un bu söylemi Hindistan gezisi sırasında yapmış olması, ucuz telefona rağbet eden bu pazar için bir mavi boncuk dağıtma ya da avutma lakırdısı olarak değerlendirilebilir. Elbette Hindistan’a gidip "iPhone 7 yaklaşık 700 dolar civarında olacak" demek, geleceği olan potansiyel bir pazar için çok da mantıklı değil.

Apple neden ucuz telefon üretmek istiyor?

Hindistan’ın yerel kanallarından olan NDTV’nin sorularını yanıtlayan Tim Cook, kendisine yöneltilen “Apple Hindistan’da etkili ve ekonomik bir pazar yaratmak istemiyor mu?” sorusuna verdiği cevap ile Hintli Apple hayranlarının yüreğine su serpmekten başka bir şey yapmadı aslında. Ancak en azından ABD’nin ve Avrupa’nın satın alım gücüyle Hindistan’ın potansiyelini karşılaştır gibi bir gaflete düşmemiş olması Cook’un ne kadar zeki bir pazarlamacı olduğunun bir göstergesi.  

Tabii her alanda olduğu gibi teknolojide de bazı vaatler zaman içinde boşa çıkıyor ve unutuluyorlar. Apple’ın ucuz iPhone üretmeyi şirket hedefleri arasında göstermesi şimdilik tatlı bir hayal. 

Tim Cook Apple'ın Karizmasını Kurtarmak İçin iPhone 7'yi Masaya Sürdü

Apple 13 Yıldır İlk Defa Satışlarında Gerileme Yaşadı Piyasalar Karıştı

Akıllı Telefon Pazarının Nefesi Kesildi

YORUMLAR