Müjde, PlayStation 4 Oyunlarını Artık Bilgisayarımızda Oynayabileceğiz!

Eğer Uncharted, Red Dead Redemption, God of War gibi PlayStation'a özel oyunları bilgisayarlarınızda oynayamamaktan şikayetçiyseniz size güzel bir haberimiz var.

Müjde, PlayStation 4 Oyunlarını Artık Bilgisayarımızda Oynayabileceğiz!

Eğer Uncharted, Red Dead Redemption, God of War gibi PlayStation'a özel oyunları bilgisayarlarınızda oynayamamaktan şikayetçiyseniz size güzel bir haberimiz var. Önümüzdeki günlerde PlayStation 4 Neo'yu piyasaya sürmeye hazırlanan Sony, bir süredir üzerinde çalışmakta olduğu PlayStation Now adlı servisini hizmete açmaya hazırlanıyor.

PlayStation Now temel olarak bulut tabanlı bir oyun yayın sistemi. PlayStation Now sayesinde oyuncular sistem içerisinde yer alan oyunların videolarını farklı cihazlara aktarabiliyorlar, sahip oldukları PlayStation kontrol cihazıyla da bu oyunu yöneterek farklı bir cihazda PlayStation 4 oynuyormuş gibi oyunları oynayabiliyorlar. Şimdi ise bu sistem bilgisayarda hizmete açılacak ve PlayStation 4 oyunlarını bilgisayarda oynamamız mümkün olacak.

PlayStation Now servisi aylık üyelik ücreti ile hizmet verecek. Oyun severler aylık 20 $ gibi bir ücret karşılığında PlayStation Now içerisindeki oyunlara erişebilecekler. Servis içerisinde şu an 400'den fazla oyun yer alıyor.

PlayStation Now oyunculara büyük avantajlar sunuyor. Bu avantajları şöyle özetleyebiliriz:

Oyun Maliyetleri Ciddi Derecede Düşüyor

Günümüzde PlayStation 4 oyunları yüzlerce liralık satış fiyatlarına sahipler. Eğer bir ay içinde birden fazla oyun oynuyorsanız PlayStation Now sizin için oldukça ekonomik bir çözüm olacaktır. Sadece 20 $ ödeyerek zamanınız el verdiğinde birçok farklı oyunu oynayabilirsiniz. Bu fiyat God of War ve Uncharted gibi üst kalite oyun serileri için de geçerli. Bu oyunların bilgisayarlarda çalışmadığını da düşünürsek PlayStation Now güzel bir fırsat olacaktır

Bilgisayar Donanımınız Çok Güçlü Olmasa da Yüksek Kaliteli Oyunları Oynayabileceksiniz

PlayStation Now, "stream" yani online yayın temelli bir sistem olduğu için oyunlar aslında sizin bilgisayarınızda çalışmıyor. Uzak bir PlayStation 4 oyun konsolunda çalışan oyunların görüntüleri internet aracılığıyla bilgisayarınıza aktarılıyor, bilgisayarınız üzerindeki kontrol komutlarınız ise yine internet üzerinden uzaktaki PlayStation 4 sunucusuna aktarılıyor.En önemli nokta ise iyi bir internet bağlantısına sahip olmanız.

PlayStation Now sistem gereksinimleri şu şekilde:

- Windows 7 işletim sistemi

- 3.5 GHZ Intel Core i3 veya 3.8 GHZ AMD A10 işlemci

- 2 GB RAM

- Ses kartı

- 5 MBPS internet bağlantısı

Görüldüğü gibi herhangi bir ekran kartı gereksinimi not edilmemiş. Video oynatmaya yeterli bir ekran kartı PlayStation Now'dan faydalanmanız için yeterli olacak.

Neyse ki adil kullanım kotası hakkında yapılan değişiklik ile kota aşımdan sonra bağlantınızın düşürüleceği hız 5 MPBS'ye çıkacak. Bu sayede AKK'yi aşsak bile PlayStation Now'dan faydalanabileceğiz.

Oyunları İndirme ve Güncelleme Derdine Son

PlayStation Now üzerindeki oyunlar uzaktaki bir sunucuda çalıştığından ötürü bu oyunları bilgisayarınıza indirmenize ve yüksek boyutlu güncellemelerini yapmanıza gerek kalmayacak. Bu da kotanızı sadece PlayStation Now yayınlarını aktarmaya harcayacağınız anlamına geliyor.

DualShock 4 Kablosuz Adaptörü de Tanıtıldı

Sony, PlayStation Now'ın bilgisayara geleceğini duyurmasının ardından DualShock 4 kontrol cihazlarını bilgisayarlarımızda kablosuz olarak kullanmamıza imkan tanıyacak özel adaptörü de tanıttı. PlayStation Now'da yer alan oyunlarda en iyi oyun deneyimini yaşayabilmemiz için DualShock 4 kontrol cihazlarını kullanmamız tavsiye ediliyor. Bu küçük adaptör de bu işi mümkün kılıyor. Kablosuz DualShock 4 adaptörünün satış fiyatı 25 $ civarında olacak ve adaptör Windows ve Mac OS X üzerinde çalışabilecek.

PlayStation Now Ne Zaman Bilgisayarlarda Kullanılabilecek

Sony, PlayStation Now'ı çok yakın bir zamanda Avrupa'da hizmete açacağını, hemen ardından da Amerika'da hizmete açacağını duyuruyor. Fakat net bir tarih verilmiş değil.

GTA 5 Tarayıcıda ve Mobil Cihazlarda Nasıl Oynanır

YORUMLAR