Elon Musk Dogecoin'lerini Satanlara Ödeme Yapacak

Elon Musk Dogecoin'lerini satanlara ödeme yapacak. Musk neden Dogecoin'e karşı hamleye geçti? İşte detaylar.

Elon Musk Dogecoin'lerini satanlara ödeme yapacak. Yapılan analizlere göre sadece 20 kişi, pazardaki tüm Dogecoin'in yarısından fazlasına sahip. Peki ya Musk neden Dogecoin'e karşı hamleye geçti? İşte detaylar.

Elon Musk tarafından büyük destek gören Dogecoin sert düşüşle karşı karşıya. Büyük miktarda Dogecoin'e sahip yatırımcılara tam destek vereceğini söyleyen Musk, Dogecoin hesaplarını iptal edenlere gerçek para yardımı yapacağını açıkladı.

SpaceX ve Tesla CEO'su, büyük miktarda Dogecoin sahibi olan "kripto balinalarını" eleştiren birkaç tweet attı. Daha önce "insanların kripto para birimi" olan Dogecoin'i Mars'ın resmi para birimi haline gelebileceğini öne süren Musk, "büyük sahipler, Dogecoin'in ana para birim haline gelmesinin önünde duran tek şey." demişti.

Elon Musk, Putin'i Clubhouse'a Davet Etti
SOSYAL MEDYA

Elon Musk, Putin'i Clubhouse'a Davet Etti

Elon Musk Putin'i Clubhouse davet etti. Son dönemin en çok konuşulan sosyal medya uygulaması Elon Musk sayesinde daha farklı bir hal alacak gibi gözüküyor.

Elon Musk Dogecoin'lerini satanlara dolar verecek

Elon Musk artık bu düşüncesinden vazgeçmiş gibi duruyor. Büyük Dogecoin sahiplerine destek sağlayacağını açıklayan Musk, Dogecoin'e karşı cephe almış olabilir. "Hesaplarını iptal ederlerse tam anlamıyla gerçek dolar ödeyeceğim" diyor.

Dijital cüzdan analizine göre, Dogecoin'e büyük yatırımlar bulunuyor. Örneğin bir kripto cüzdanının, pazardaki 128 milyar Dogecoin tokeninin dörtte birinden fazlasına sahip olduğu belirtildi. Bu, 36 milyardan fazla Dogecoin bakiyesi ve 2 milyar doların üzerinde bir miktar anlamına geliyor.

Diğer 19 dijital cüzdan ise tüm Dogecoin'in yüzde 25'ini elinde tutuyor. Yani cüzdanların farklı kişilere ait olduğunu varsayarsak, sadece 20 kişi pazardaki tüm Dogecoin'in yarısından fazlasına sahip.

Musk'ın bu iddialı cümlelerine karşı dijital cüzdanların sahipleri henüz ortaya çıkmış değil. Ayrıca kripto para biriminin anonim yapısı, büyük paydaşların kim olduğunu belirlemenin mümkün olmadığı anlamına geliyor.

Dogecoin, son değer artışı sayesinde 8 milyar dolara yakın bir piyasa değerine yaklaştı ve dünyanın en değerli 13. kripto para birimi olmaya devam ediyor. Tabii ki değerindeki bu artış, kripto para birimine olan ilgisini gösteren Musk ve onun tweet'leri sayesinde oldu.

Tesla yatırımı sonrası Bitcoin rekor kırdı

Tüm bunlara ek olarak geçtiğimiz günlerde Tesla yatırımı sayesinde Bitcoin rekor kırmıştı. Geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada 1,5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını söyleyen elektrikli araba devi, ürün ve hizmetlerinde Bitcoin kullanmaya başlayacağını belirtti. Tüm bu açıklamalar sonrasında ise Bitcoin'in değeri fırladı.

Twitter CEO'su Jack Dorsey ve Jay-Z'den Bitcoin Ortaklığı
TEKNOLOJİ

Twitter CEO'su Jack Dorsey ve Jay-Z'den Bitcoin Ortaklığı

Jack Dorsey ve Jay-Z'den Bitcoin ortaklığı geldi. Twitter ve Square CEO'su Jack Dorsey, Jay-Z ile bir Bitcoin fonlama vakfı üzerinde ortaklık sağladığını söyledi.

YORUMLAR