NASA'nın Artemis I Fırlatması Motor Arızası Nedeniyle Ertelendi

NASA'nın bugün gerçekleştirmeyi planladığı Artemis I görevi motorda yaşanan bir dizi sorunun ardından ileri bir tarihe ertelendi. İşte detaylar!

NASA'nın Artemis I Fırlatması Motor Arızası Nedeniyle Ertelendi

NASA, Artemis I görevi için Uzay Fırlatma Sistemi roketini fırlatmanın eşiğindeydi ancak fırlatmaya yakın bir süreçte yaşanan bir dizi sorun fırlatmanın ertelenmesine neden oldu.

NASA, Artemis I görevinin gerçekleşmesi ve Ay'a fırlatma işlemi için onay bekleyen Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketiyle fırlatma rampasında uzunca bir süre bekledi. Uzay ajansı daha sonra SLS'in çekirdeğinde bulunan 3. motorla ilgili bir sorun üzerinde çalışırken, Artemis I görevinin şu anda "planlanmamış bir beklemeye alındığını" duyurmak için sosyal medya hesaplarını kullandı.

Daha sonra NASA canlı yayınında, sıcaklık arızasına neden olan bir hidrojen sızıntısı olduğu açıklandı. Sorun bir süre NASA tarafından araştırıldı.

NASA Fırlatmayı 2 Eylül'de Gerçekleştirmeyi Planlıyor

NASA daha sonra bugünkü fırlatmayla ilgili net bir bilgi sağlamak adına yeniden canlı yayına geçti ve motorda yaşanan soruna neden olan yukarıda bahsettiğimiz hidrojen sızıntısı nedeniyle fırlatmanın iptal edildiğini duyurdu. NASA, mühendislerin motordaki probleme bir çare bulamadığını ve şu anda toplanan test verilerine bağlı olarak fırlatmayı 2 Eylül'deki bir sonraki fırlatma penceresine ertelediklerini açıkladı.

NASA gerekli bazı araştırmaların ardından yeni fırlatma penceresiyle ilgili daha fazla detayı paylaşmayı planlıyor.

Ay'a Geri Dönüş Görevi Artemis İçin Hazır Mısınız: İşte Tüm Bilgiler!
Bilim

Ay'a Geri Dönüş Görevi Artemis İçin Hazır Mısınız: İşte Tüm Bilgiler!

Neil Armstrong'un Ay'a ayak basmasının üzerinden neredeyse 53 yıl geçti. Son düzenlenen Apollo 17 görevi sonrasında 1972 yılından beri insanlık Ay'a gitmedi.

YORUMLAR