NASA, İsminizi Ay'a Gönderebilmeniz İçin Son Bir Şans Veriyor

NASA'nın Artemis I görevi yaklaşıyor ve görevde isminizin bulunması için NASA son bir şans sunuyor. İşte detaylar!

NASA, İsminizi Ay'a Gönderebilmeniz İçin Son Bir Şans Veriyor

NASA'nın merakla beklenen Artemis I, ay görevinin bir parçası olmak ister misiniz? NASA önümüzdeki aylarda Ay uçuşu için Orion'da seyahat edecek bir usb bellekte isminizi ekleyebilmeniz için ilginç bir fırsat sunuyor. NASA aslında bu planı Mart ayında açıklamıştı ve o zamandan beri yaklaşık 3 milyon kişi yaklaşan test uçuşu için isimlerini ekledi. Önemli olan ise hâlâ isminizi eklemediyseniz bu hafta bunu gerçekleştirmek için son şansınız.

İsminizi uzaya fırlatmak için tek yapmanız gereken NASA'nın web sitesini ziyaret etmek ve isminizi ve daha sonra ihtiyacınız olacak bir PIN kodunu girmek (girdiğiniz PIN'i unutmayın!).

Desteğinize özel olarak isminizi ve uçuş detaylarınızı gösteren bir dijital biniş kartı tarafınıza iletilecek. Ayrıca tarandığında sizi NASA'nın Sanal Misafir Programı'nın bir parçası olma davetine götüren ve size NASA tarafından düzenlenen lansmanlara ve diğer özel etkinliklere sanal olarak katılma şansı sunan bir QR kodu da içerikte bulunacak.

Artemis I Görevi Sonraki Artemis Görevlerinin Önünü Açacak

Uzay ajansının Artemis I görevi, güçlü Space Launch System (SLS) roketinin ve Orion uzay aracının ilk mürettebatsız test uçuşunu gerçekleştirecek. Roket şu anda Kennedy Uzay Merkezi'ndeki fırlatma rampasında, bu ay içinde son yer tabanlı testleri bekliyor. Her şey yolunda giderse Artemis I görevinin bu yaz gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Bunu takiben Artemis II, Orion'u aynı yola gönderecek ancak Artemis II görevinde bu sefer gemide bir mürettebat bulunacak. Artemis III ise muhtemelen 2025 gibi erken bir tarihte ay yüzeyine ilk kadını ve ilk renkli insanı indirmeye çalışacak.

YORUMLAR