NASA Matematikçisi Hayatını Kaybetti

Ünlü matematikçi, Hidden Figures kitabına ve filmine de ilham kaynağı olan bilim insanı Katherine Johnson, hayata gözlerini 101 yaşında yumdu.

Dünyanın en büyük uzay kuruluşlarından olan NASA'nın keşif görevlerinde önemli roller üstlenen bilim insanı Katherine Johnson, 101 yaşında hayatını kaybetti. Katherine Johnson, önemli bir figür olarak biliniyordu.

Ünlü matematikçi, Hidden Figures kitabına ve filmine de ilham kaynağı olan bilim insanı Katherine Johnson, hayata gözlerini 101 yaşında yumdu. O, NASA’da John Glenn’in yörünge görevinde üstlendiği sorumlulukla tanınıyordu.

Katherine Johnson büyük ödüller aldı

Dünya genelinde birçok insanın, özellikle de bilime ilgi duyan kız çocukları ve kadınların, idolleri arasında yer alıyordu. Kariyeri boyunca pek çok uzay görevinde sorumluluk aldı ve bu alanda büyük işler başardı.

NASA tarafından yapılan açıklama, “Matematikçi. Lider. Kahraman. Katherine Johnson sadece Apollo astronotlarını Ay’a götüren yörüngeleri hesaplamaya yardımcı olmadı, dünya çapında kadınlar ve azınlıklar için uzay programlarındaki bir temsilciydi. Bugün anısını onurlandırıyoruz.” şeklindeydi.

Johnson, birçok bilimsel araştırmaya da imza attı. Onun imzası bulunan toplam 26 makale yer alıyor. Johnson 2015 yılında o dönemin ABD Başkanı Barack Obama tarafından Başkanlık Özgürlük Madalyası ile karşılanmıştı.

YORUMLAR