NASA'dan Duyuru: Yeni Astronot Adaylarını Bekliyorlar!

NASA yeni astronot adaylarını bekliyor. Peki kimler başvurabiliyor ve gereklilikler neler? İşte ayrıntılar!

Eylül Kebapçıgil -

NASA, yeni potansiyel Mars astronotları için çağrı yapıyor. Salı günü bir sonraki astronot sınıfını aradıklarını ve adayların seçim sürecini başarıyla tamamladığı takdirde Mars'a giden uzay gemisinde yer alacaklarını duyurdu. Hatta Mars öncesi Ay'a uğranacağı da söyleniyor.

Mars öncesi Ay'a uğranacağı da söyleniyor.

Kuruluş, başvuru sahiplerine çağrıda bulunan bir web sayfasında şöyle dedi:

''NASA astronotları altmış yıldan fazla bir süredir uzaya seyahat ediyor ve 2000 yılından bu yana sürekli olarak orada yaşıyor. Şimdi NASA'nın Artemis programı, ilk kadını ve bir sonraki erkeği aya indirmeye hazırlanıyor. Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketinin üzerindeki Orion uzay aracıaya ve sonunda Mars'a yapılacak görevler için insanları uzaya daha önce gittiklerinden daha uzağa taşıyacak.''

Astronot Sınıfına Katılmak İçin Gerekli Şartlar

Bunlar dışında adayların takım çalışması ve iletişim becerilerine sahip olmaları da bekleniyor.

Son Seçimler Nasıl Yapılıyor?

Öncelikle NASA, gelecek vaat eden adayları Houston, Teksas'taki Johnson Uzay Merkezi'ne görüşmeye davet ediyor. Adayların neredeyse yarısı ikinci görüşmeler için tekrar davet ediliyor ve bu gruptan NASA'nın yeni astronot adayları seçiliyor. NASA, adayların önümüzdeki iki yılı uzay yürüyüşü, uzay istasyonunu işletmek, T-38 jet uçaklarını uçurmak ve robotik kolu kontrol etmek gibi temel astronot becerilerini öğrenerek geçireceğini söylüyor.

NASA'nın başvuru çağrısı, iki yıllık temel eğitimden yeni çıkan en son astronot grubunu memnuniyetle karşıladığı gün geldi. 2021 sınıfında 10 NASA adayının yanı sıra, NASA adaylarıyla birlikte eğitim gören Muhammed Bin Rashid Uzay Merkezi'nden iki Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) adayı da yer alıyor.

teknoloji

Uzay Teknolojileri Nedir?

Yeni işgöçerlerin çoğu Uluslararası Uzay İstasyonu'na, Ay'a ve hatta muhtemelen Mars'a seyahat etmeyi bekleyebilir.

Benzer İçerikler

YORUMLAR