Neden Gençlere Yasak Geldi? Sağlık Bakanı Koca Açıklama Yaptı

Gençlere neden yasak geldi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gençlere neden yasak geldiğini açıkladı. Merak edilen detaylar haberimizde.

fahrettin-koca-koronavirüs-tablosu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada yeni koronavirüs tedbirleri açıklandı. Bu tedbirler arasında 18-20 yaş arası gençlerin belirli saatler haricinde sokağa çıkmaması bulunuyor. Peki neden gençlere yasak geldi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca neden gençlere yasak geldi sorusuna yanıt verdi. İşte Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama.

Neden Gençlere Yasak Geldi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabı üzerinden neden gençlere yasak geldiğini açıkladı. Bakan Koca yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi:

"NEDEN GENÇLER? Gençler, bir süreliğine, sadece 13.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. “Neden herkes değil de, biz gençler?” Siz fark etmeseniz de, virüsün gençler üzerinden bulaşma ve yayılma potansiyeli çok yüksek. Buna karşı da, fedakârlığınıza çok ihtiyacımız var."

1 Ocak 2001 tarihinden sonra doğanlar 13:00 - 16:00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek. Çalışanlar, bu kısıtlamadan hariç tutulacak. Yeni tedbirler ve kısıtlamalar 20 Kasım 2020 Cuma gününden itibaren yürürlüğe girmiş olacak.

Pfizer ile BioNTech'in Koronavirüs Aşısının Fiyatı Netleşti
Bilim

Pfizer ile BioNTech'in Koronavirüs Aşısının Fiyatı Netleşti

Koronavirüs aşısının fiyatı merak ediliyor. Koronavirüs aşısının fiyatı ne kadar? Pfizer ile BionTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısının fiyatı netleşti.

Koronavirüs Kısıtlamaları Neler?

Yeni koronavirüs tedbirleri şu şekilde:

Açıklanan Kısıtlamalar ve Yasaklar

  • Her hafta sonu 20:00 ve 10:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Vatandaşlar akşam sekizden sonra, sabah ona kadar dışarı çıkamayacak. İlk uygulama 21 Kasım 2020 Cumartesi günü başlayacak.
  • 65 yaş üzerindekiler 10:00 - 13:00 saatleri arasında, 1 Ocak 2001 tarihinden sonra doğanlar ise 13:00 - 16:00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek. Çalışanlar, bu kısıtlamadan hariç tutulacak.
  • Tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim sistemine dönecek.
  • AVM, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri 10:00 - 20:00 saatleri arasında çalışabilecek.
  • Restoran, kafe, lokanta, pastane ve kafeterya gibi yeme-içme yerleri 10:00 - 20:00 saatleri arasında gel-al ve paket servis sunacak.
  • Restoran ve lokantalar 20:00'den sonra yalnızca telefonla ya da çevrim içi sipariş alabilecek.
  • Sinemalar 31 Aralık 2020 tarihine kadar kapanacak.
  • Kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi ve halı sahaların faaliyetleri durdurulacak.
  • Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanacak.
Moderna'nın Koronavirüs Aşısı Yüzde 94,5 Etkili! İşte Bilmeniz Gerekenler
Bilim

Moderna'nın Koronavirüs Aşısı Yüzde 94,5 Etkili! İşte Bilmeniz Gerekenler

Koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor ve aşı çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Moderna'nın koronavirüs aşısının ne kadar etkili olduğu açıklandı.

YORUMLAR