Netflix Kendi Oyun Stüdyosunu Kuracak

Ünlü dijital platform Netflix, Finlandiya'da kendi oyun stüdyosunu kurmak için hazırlıklara başladı. İşte detaylar!

Netflix Kendi Oyun Stüdyosunu Kuracak

Yayınladığı film ve dizilerle dünya çapında milyonlarca aboneye sahip olan Netflix, son yıllarda yeni sektörlerde atılımlar yapmaya devam ediyor. Firma, geçtiğimiz aylarda platform içerisinde oynanabilir hale gelen mini web oyunlarının ardından bu sefer de kendi oyun stüdyosunu kurdu.

Netflix, Nailed It! Yarışmasının Oyununu Çıkarıyor
OYUN

Netflix, Nailed It! Yarışmasının Oyununu Çıkarıyor

Netflix, 2021 yılının sonunda mobil oyun dünyasına giriş yaptı. Oyun kataloğuna yakın zamanda popüler yapımlardan biri olan Nailed It!'i de ekleyecek.

Bu yılın başlarında oyun projeleri için Next Games'i 72 milyon dolar karşılığında satın alan Netflix, Finlandiya'da kurduğu hazırlandığı stüdyo için deneyimli kişilerle çalışacak. Helsinki'de kurulan oyun stüdyosuyla birlike dijital platformun toplamda 4 farklı oyun stüdyosu olacak.

Netflix Kendi Oyun Stüdyosunu Kuracak

Netflix Dünya Standartlarında Bir Oyun Firması Kurmak İstiyor!

Son yıllarda kısırlaşan bir döngüye sıkışan oyun dünyası hakkında ileri görüşlü fikirlere sahip olduklarını açıklayan Netflix, oyuncuların sıklıkla şikayet ettiği uygulama içi satın alma fonksiyonunun oyunlarında olmayacağını belirtti. Oyun dünyasının en iyi yeteneklerinin çıktığı Finlandiya'da büyük yatırımlar yapan firma, yakın gelecekte bu yatırımların karşılığını almak istiyor.

Netflix'in kurduğu oyun stüdyosunun başında sektörde büyük deneyime sahip insanlar yer alacak. Açıklanan bilgilere göre 2017 yılında ünlü mobil oyun geliştiricisi Zygna'da Başkan Yardımcısı ve Electronic Arts'ta Genel Müdür pozisyonlarında görev yapan Marko Lastikka, Netflix'in yeni oyun stüdyosunun baş sorumlusu olacak.

Henüz Netflix'in ne tür oyunlar üzerinde çalışacağı hakkında bir bilgi bulunmuyor. Fakat platform üzerinde sunulan mini oyunların kullanıcılar tarafında pek karşılık bulmaması sebebiyle firmanın daha çok büyük oyunlara yöneleceğini söyleyebiliriz. Her geçen gün yeni isimlerin boy göstermeye başladığı oyun sektöründe Netflix'in nasıl bir hikayeye sahip olacağını ise süreç belirleyecek.

Oxenfree, Netflix Abonelerine Ücretsiz Oldu
OYUN

Oxenfree, Netflix Abonelerine Ücretsiz Oldu

Netflix yılın başından bu yana oyun kütüphanesini genişletmeye ve nispeten farklı bir sektörde de başarı yakalamayı amaçlıyor.

YORUMLAR