Nexus 6 Resmi Olarak Tanıtıldı

Google, yeni phableti Nexus 6'yı resim olarak duyurdu.

Erkan Calp -

Google, yeni Android işletim sistemi Android Lollipop ile birlikte gelen Nexus 6 akıllı telefonunu bugün duyurdu. Nexus 6 kullanıcıları, yeni Android’in yeteneklerini ilk deneyimleyen kullanıcılardan olacak.

Google’ın Android 5.0 işletim sistemi ile gelen yeni akıllı telefon modeli Nexus 6, hem iPhone 6 Plus’ın hem de Galaxy Note 4’ün ekranından büyük bir ekran ile geliyor. 6 inç boyutunda Quad HD çözünürlük sunan oldukça büyük bir ekrana sahip olan Nexus 6, gücünü Snadragon 805 işlemciden alıyor. Arka kameranın çözünürlüğü 13 megapiksel, selfie kamerasının çözünürlüğü ise 2 megapiksel. Ön yüzünde HTC One’daki gibi çift hoparlörü bulunuyor. 32 ve 64GB dahili depolama alanı seçenekleri bulunan cihazın bataryası 3200mAH.

Nexus 6, bugün resmi olarak duyurulan Android 5.0 işletim sistemi  ön yüklü geliyor. Yeni materyal tasarımın getirdiği sade ve kolay kullanım, telefon ömrünü 90 dakikaya kadar uzatabilen pil tasarruf özelliği, uygulamaların daha hızlı açılması ve uygulamalar arası geçişin hızlanması ve daha pek çok yeniliği beraberinde getiren Android Lollipop’un tüm nimetlerinden yararlanabilecek olan Nexus 6, 29 Ekim’de ön siparişe açılacak, Kasım ayından itibaren de mağazalardaki yerini alacak. Kilitsiz 649 dolar veya iki yıl kontratla satın alınabilecek. Tabii ki bu fiyatın yurt dışı için geçerli olduğunu belirtmek gerek.

Mobil

Nexus 6 Çıkış Videosu: Keşfedecek Çok Şey Var

Nexus 6’nın Öne Çıkan Özellikleri:

Android 5.0'ın Android Lollipop İsmiyle Geleceği Resmileşti

Benzer İçerikler

YORUMLAR